Friptura cu carne de vita si telina
Postat de: eumimi in VitaTaiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il...Citeste continuarea
Friptura de porc la tigaie si...
Postat de: UrsanMihaela in PorcSe portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem...Citeste continuarea
Fasole verde cu ardei / si paste
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeAm lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati...Citeste continuarea
Friptura din muschi de porc in bere
Postat de: eumimi in PorcMai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate...Citeste continuarea
Falafel de casa ( chiftele de naut )
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie...Citeste continuarea
Fasole boabe cu jambon si piept...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeJambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...Citeste continuarea
Felii aurii de cartofi copti
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeCartofii cu tot cu coaja, se spala bine, se feliaza in felii mai grosute si se pun intr-un vas, se toarna ulei de masline si se amesteca cu sare ( cam din ochi), se lasa la marinat 30 de minute....Citeste continuarea
Farfale cu varza calita
Postat de: vasimur in FarfalleSe curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă...Citeste continuarea
Foietaje cu somon
Postat de: cristina1985 in SomonTelemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si coniac
Postat de: mihaelar63 in FicatFicateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos. Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica. Curatati...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de rosii cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in FicatSe spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac. Ceapa se curata de...Citeste continuarea
Friptura de curcan cu sos de rodii
Postat de: Oana in CurcanPune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...Citeste continuarea
Fasole alba si rosie cu bacon
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeMorcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa verde o taiati rondele. Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama. Intr-o cratita...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si...
Postat de: AdrianUdrea in FicatPreparare ficatei de pui. Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele. Se scurg bine, se tamponeaza cu...Citeste continuarea
File de crap la gratar, cu rondele...
Postat de: vasimur in Crap / CarasCurățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana...Citeste continuarea
Fasole verde in sos de rosii
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca...Citeste continuarea
File de somon cu sos de mustar
Postat de: Bucataras in KamisPestele se cresteaza pe partea cu pielea; Se stropeste pestele cu ulei de masline; Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper; Se pune pestele intr-o tigaie...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: AlexTeacher in PorcCresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari. Pune ulei de masline intr-o...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: AlexTeacher in PorcElimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de porc cu carnati
Postat de: eumimi in PorcTaiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti. Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si...Citeste continuarea
Ficat Andaluz
Postat de: elucubratiiculinare in FicatFicatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare...Citeste continuarea
Friptura pomana porcului
Postat de: ancutsa in PorcSe porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins. Când începe să se...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan
Postat de: oanapl in PorcFasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte). Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...Citeste continuarea
Friptura de curcan cu legume si sos...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin...Citeste continuarea
Friptura de oaie si tocanita cu...
Postat de: abetina in OaieSe portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12...Citeste continuarea
Filet de peste alb cu tapenade din...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan 2
Postat de: gurita_ta2005 in PorcFasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul. Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan si carnati de casa
Postat de: abetina in Mancaruri de legumeSe taie slanina in bucati mici si se pun in tigaie la prajit, pana cand se rumenesc frumos, apoi se adauga ceapa tocata si se prajeste. Cand ceapa este patrunsa, se adauga carnea si carnatii de...Citeste continuarea
Fasole prajita cu castraveti murati
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe clateste fasolea, se pune la fiert cu apa si se fierbe pret de vreo 5 minute, dupa care se arunca apa. Se clateste fasolea si se pune iar la fiert. Ceapa se curata, se toaca si se pune la...Citeste continuarea
Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate
Postat de: rocsi_1612 in FarfalleIntr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor. Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare. A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...Citeste continuarea
Friganele cu panettone
Postat de: xana in Mancare copiiBatem oul cu laptele, frisca, scortisoara, cardamomul si un praf de sare. In acest amestec lasam feliile de panetone cca 5 minute, intorcandu-le cu grija cam pe la jumatatea timpului, pentru a se...Citeste continuarea
Ficatei in smantana cu mamaliguta
Postat de: eumimi in FicatMai intai prajim ficateii in ulei incins. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit. Adaugam...Citeste continuarea
Fasole batuta a la vasimur
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea, o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte. Într-o oală punem suficientă apă la fiert, iar...Citeste continuarea
Ficatei cu legume in sos de rosii
Postat de: katty in FicatCuratam bine ficateii, ii spalam si ii scurgem bine. Presaram putina sare si piper. Ii trecem prin faina, scurgem bine surplusul de faina, apoi ii rumenim la foc iute in uleiul...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu legume
Postat de: rocsi_1612 in FicatFicateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au. Ceapa o curatati si o tocati...Citeste continuarea
Falafel
Postat de: xana in Mancaruri de legumeCalim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare. Punem...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: xana in Mancaruri de postFasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert,...Citeste continuarea
Focaccia cu ceapa si branza de capra
Postat de: andaoana in PiineDrojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata...Citeste continuarea
File de somon cu piure de pastarnac
Postat de: AlexTeacher in SomonTaie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare; Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia; Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de...Citeste continuarea
Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeIntr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute....Citeste continuarea
Frigarui marinate in sos de soia
Postat de: AnaDavid in Porctăiați carnea cubulete mici. puneți împreună usturoi, ghimbir, sare, 1 lingură de ulei,ardeiul iute si pisati până se face o pastă, apoi adăugați toate celelalte...Citeste continuarea
Focaccia de masline si rosii cu...
Postat de: xana in PiineTaiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...Citeste continuarea
Fructe de mare cu paste
Postat de: oanapl in Fructe de mareCureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile. Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești...Citeste continuarea
Fasole verde cu ciuperci si piept...
Postat de: katty in Mancaruri de legumePieptul il spalam, il scurgem si il taiem fasii subtiri, pe care le dam cu sare si piper. Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergem si le feliem. Curatam usturoiul si il taiem...Citeste continuarea
Frittata cu ardei, dovlecel si paste
Postat de: oanapl in FusilliPui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește, pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine. Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar...Citeste continuarea
Focaccia cu avocado
Postat de: andaoana in PiineDrojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca. Intr-un vas,...Citeste continuarea
Falafel de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postNautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...Citeste continuarea
Fasole colaborationista
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata...Citeste continuarea
Fusilli cu pui, legume si branza de...
Postat de: mirela0911 in FusilliSe spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite. Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie...Citeste continuarea