A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Friptura cu carne de vita si telina

Postat de: eumimi in Vita

Taiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il...Citeste continuarea

Friptura de porc la tigaie si...

Postat de: UrsanMihaela in Porc

Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem...Citeste continuarea

Fasole verde cu ardei / si paste

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati...Citeste continuarea

Friptura din muschi de porc in bere

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate...Citeste continuarea

Falafel de casa ( chiftele de naut )

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie...Citeste continuarea

Fasole boabe cu jambon si piept...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...Citeste continuarea

Felii aurii de cartofi copti

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Cartofii cu tot cu coaja, se spala bine, se feliaza in felii mai grosute si se pun intr-un vas, se toarna ulei de masline si se amesteca cu sare ( cam din ochi), se lasa la marinat 30 de minute....Citeste continuarea

Farfale cu varza calita

Postat de: vasimur in Farfalle

  Se curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă...Citeste continuarea

Foietaje cu somon

Postat de: cristina1985 in Somon

Telemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si coniac

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos. Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica. Curatati...Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de rosii cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ficat

Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac. Ceapa se curata de...Citeste continuarea

Friptura de curcan cu sos de rodii

Postat de: Oana in Curcan

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...Citeste continuarea

Fasole alba si rosie cu bacon

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa verde o taiati rondele. Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama. Intr-o cratita...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si...

Postat de: AdrianUdrea in Ficat

Preparare ficatei de pui. Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele. Se scurg bine, se tamponeaza cu...Citeste continuarea

File de crap la gratar, cu rondele...

Postat de: vasimur in Crap / Caras

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana...Citeste continuarea

Fasole verde in sos de rosii

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca...Citeste continuarea

File de somon cu sos de mustar

Postat de: Bucataras in Kamis

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea; Se stropeste pestele cu ulei de masline; Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper; Se pune pestele intr-o tigaie...Citeste continuarea

Friptura de porc la tava

Postat de: AlexTeacher in Porc

Cresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari.  Pune ulei de masline intr-o...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de: AlexTeacher in Porc

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si...Citeste continuarea

Friptura din pulpa de porc cu carnati

Postat de: eumimi in Porc

Taiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti. Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si...Citeste continuarea

Ficat Andaluz

Postat de: elucubratiiculinare in Ficat

Ficatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare...Citeste continuarea

Friptura pomana porcului

Postat de: ancutsa in Porc

   Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins. Când începe să se...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de: oanapl in Porc

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...Citeste continuarea

Friptura de curcan cu legume si sos...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin...Citeste continuarea

Friptura de oaie si tocanita cu...

Postat de: abetina in Oaie

   Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12...Citeste continuarea

Filet de peste alb cu tapenade din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan 2

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Fasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul. Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan si carnati de casa

Postat de: abetina in Mancaruri de legume

Se taie slanina in bucati mici si se pun in tigaie la prajit, pana cand se rumenesc frumos, apoi se adauga ceapa tocata si se prajeste. Cand ceapa este patrunsa, se adauga carnea si carnatii de...Citeste continuarea

Fasole prajita cu castraveti murati

Postat de: abetina in Mancaruri de post

Se clateste fasolea, se pune la fiert cu apa si se fierbe pret de vreo 5 minute, dupa care se arunca apa. Se clateste fasolea si se pune iar la fiert. Ceapa se curata, se toaca si se pune la...Citeste continuarea

Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate

Postat de: rocsi_1612 in Farfalle

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor. Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.  A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...Citeste continuarea

Friganele cu panettone

Postat de: xana in Mancare copii

Batem oul cu laptele, frisca, scortisoara, cardamomul si un praf de sare. In acest amestec lasam feliile de panetone cca 5 minute, intorcandu-le cu grija cam pe la jumatatea timpului, pentru a se...Citeste continuarea

Ficatei in smantana cu mamaliguta

Postat de: eumimi in Ficat

Mai intai prajim ficateii in ulei incins. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit. Adaugam...Citeste continuarea

Fasole batuta a la vasimur

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea, o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte. Într-o oală punem suficientă apă la fiert, iar...Citeste continuarea

Ficatei cu legume in sos de rosii

Postat de: katty in Ficat

Curatam bine ficateii, ii spalam si ii scurgem bine. Presaram putina sare si piper. Ii trecem prin faina, scurgem bine surplusul de faina, apoi ii  rumenim  la foc iute in uleiul...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu legume

Postat de: rocsi_1612 in Ficat

Ficateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au. Ceapa o curatati si o tocati...Citeste continuarea

Falafel

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare. Punem...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: xana in Mancaruri de post

Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert,...Citeste continuarea

Focaccia cu ceapa si branza de capra

Postat de: andaoana in Piine

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata...Citeste continuarea

File de somon cu piure de pastarnac

Postat de: AlexTeacher in Somon

Taie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare; Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia; Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de...Citeste continuarea

Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Intr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute....Citeste continuarea

Frigarui marinate in sos de soia

Postat de: AnaDavid in Porc

tăiați carnea cubulete mici. puneți împreună usturoi, ghimbir, sare, 1 lingură de ulei,ardeiul iute si pisati până se face o pastă, apoi adăugați toate celelalte...Citeste continuarea

Focaccia de masline si rosii cu...

Postat de: xana in Piine

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...Citeste continuarea

Fructe de mare cu paste

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Cureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile.  Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești...Citeste continuarea

Fasole verde cu ciuperci si piept...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Pieptul il spalam, il scurgem si il taiem fasii subtiri, pe care le  dam cu sare si piper. Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergem si le feliem. Curatam usturoiul si il taiem...Citeste continuarea

Frittata cu ardei, dovlecel si paste

Postat de: oanapl in Fusilli

Pui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește, pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine. Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar...Citeste continuarea

Focaccia cu avocado

Postat de: andaoana in Piine

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca. Intr-un vas,...Citeste continuarea

Falafel de post

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...Citeste continuarea

Fasole colaborationista

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata...Citeste continuarea

Fusilli cu pui, legume si branza de...

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite.  Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]