Adi

4

Bucataras
grozav

Pitesti

Bucataras din 28.04.2014

RETETE130
PRIETENI177
Retete / Aperitive / Garnituri

Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2021

Preparare Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza. Se asaza intr-o tava unsa cu unt din belsug. Se presara peste cartofi sare, piper, boia de ardei, cimbru si maghiran. Se amesteca bine cartofii cu aceste condimente si...

Pasta din pate de gasca cu mix de ardei

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2019

Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti. Adaugam si crema de branza, mustarul, ierburile de gradina, putina sare si putin piper. Amestecam...

Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2019

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional.  Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt. ...

Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2019

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup. Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam...

Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2019

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul. Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le...

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2018

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios. Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie. Apoi se imparte...

Aperitiv castraveciori murati pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2018

Castravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul. Rondelele de castraveciori se trec mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin...

Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2018

Mai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape absorbante și ii lasam sa se raceasca usor. Intr-o alta tigaie incapatoare, unsa putin cu ulei,...

Aperitiv grisine in manta de bacon

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2018

Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte. Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet. Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la un capat al acesteia. Nu o rulam foarte strans, pentru a nu se strange prea mult peste grisina, in...

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2017

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si mozzarella peste ele, apoi se taie in fasii, atatea cati carnati avem. In cazul meu, 10 fasii/foaie....

Aperitiv chiftelute din carne de porc

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2017

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, sau se trec prin aparatul de maruntit. Se scurg bine de zeama si se adauga peste...

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2017

 Se sparg ouale intr-un bol si se bat  pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate. Se adauga, treptat, faina cernuta cu praful de copt, urmarind sa iasa o compozitie usor cursiva, dar mai groasa decat la...

Omleta cu cartofi rasi

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2016

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția. Ungem o tigaie...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2016

Preparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca ceapa fin, la fel si usturoiul si se adauga peste dovlecei, impreună cu branza. Sunca presata se da...

Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2016

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei. Se...

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2016

Carnatul de casa il preparam la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 10-15 minute la 200 de grade. Intr-un bol, spargem ouale, adaugam o lingurita de mustar si verdeata tocata. Amestecam bine ingredientele pana se omogenizeaza. Nu adaugam sare sau condimente, deoarece...

Oua umplute cu pate de casa

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2016

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos. Ficatul de pui se curata si...

Pasta de ton

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2016

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si se adauga peste celelalte ingrediente, fara a-i scurge prea rau, pentru a nu iesi pasta de ton prea...

Friganele

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2015

Se bat ouale cu un praf de sare si condimentele. Se adauga mustarul si se omogenizeaza. Se aseaza cate doua felii de cascaval intre doua felii de paine formandu-se niste sandwich-uri simple. Sandwich-urile se trec prin compozitia de oua si se prajesc pe ambele parti, intr-o tigaie...

Piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2015

Se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi. Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se fierb la foc mediu pana incep sa se sfarame. Pe parcursul fierberii se inlatura spuma care se formeaza. Se adauga si o lingurita de sare, in apa in care fierb si putin busuioc uscat. Cand...

Mamaliguta cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert. Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert. Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine. Se lasa sa fiarba la foc domol, mestecand din cand in cand pentru a nu se afuma, ca...

Omleta cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2014

Se taie carnatii preparati in prealabil, in rondele si se imprastie rondelele pe intreaga suprafata a unei tigai antiaderente, fara a unge tigaia cu grasime. Se pune tigaia pe foc mediu pana incep sa sfaraie carnatii. Intr-un vas, se amesteca ouale si mustarul cu o furculita, pana se...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2014

Cum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :)) Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune...

Afisate 1 - 23 din 23 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]