Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

de Adi in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2016 | 1380 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla, pe atat de buna!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde, galbena
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • apa
  • 400 ml iaurt cremos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt:

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare.


Intre timp se prepara sosul de usturoi.


Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei.


Se adauga iaurtul si 1/2 legatura de marar si se omogenizeaza.


Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei de masline, amestecand continuu sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, se adauga o lingurita de zahar brun.


Se amesteca intens pana se topeste zaharul, iar ceapa se caramelizeaza, apoi se stinge cu o lingurita de otet balsamic.


Se presara putin piper, dar si putina sare, pentru accentuarea gustului.


Cand fasolea verde este fiarta, se scurge si se amesteca cu ceapa caramelizata, precum si cu 1/2 legatura marar verde, tocat marunt.


Se serveste cu sosul de usturoi si iaurt, ca garnitura la orice friptura.


Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Sosul de usturoi si iaurt, se va pastra la rece, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

10.07.2016, 21:39

Foarte buna! Cu usturoi imi place cel mai mult fasolea pastai...cu sos e si mai buna! Bravo!

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:12

simpla, dar tare buna!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:19

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si miez de lapte Delaco