Cum se fierbe porumbul

de Adi in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 3874 vizualizari

 

Cum se fierbe porumbul. A poftit Merisor la porumb fiert, iar eu i-am satisfacut pofta. Pai, nu? Am mers in piata, am cumparat porumbul, l-am curatat, spalat si l-am preparat. Cata munca! :))))

 

INGREDIENTE

  • 5 porumbi cruzi
  • apa cat sa-i acopere
  • cateva foi de porumb
  • sare dupa gust
  • bucatele de unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fierbe porumbul:

Cum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :))

Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune intr-un vas pentru fierbere.

Se adauga apa cat sa fie bine acoperiti, apoi se aseaza deasupra cateva foi de porumb, bine spalate.

Se pune capac la vas, iar vasul se pune deasupra flacarii de aragaz si se fierb porumbii la foc mediu pana cand se patrund bine boabele.

Cred ca i-am fiert aproape de doua ore, nu am cronometrat la fix.

Daca apa scade prea mult se mai adauga apa fiarta.

Dupa fierbere, se scot porumbii pe un platou, se presara sare peste ei si bucatele de unt.

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fierbe porumbul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

02.08.2014, 21:53

Rocsi ) cam da.

MOKUSKA 1

08.08.2014, 15:58

ce frumusete de porumb

Panacris 1

13.08.2014, 18:41

Vara asta încă n-am savurat porumb fiert Nici aici nu am mai prins, dar sigur mai faci o tură, și primii doi știuleți sunt ai mei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se fierbe porumbul cu unt si sare