Tarta de mamaliguta cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 3672 vizualizari

 

Sa iubeasca oare cineva atat de mult aceasta combinatie incat sa-i dedice retete intregi? Daaaa...asta-s eu...si nu ma schimb :))))))...am transformat de data aceasta minunata mamaliguta intr-o tarta delicioasa....si cui pot oare sa o dedic decat Medisorului meu drag?! Cu toata inima... scumpa si draga prietena te imbratisez! Stiu ca nu-i desert...mai bine zis nu-i tort :)))...nici pesteeee...insa e ceva ce mie imi place tare...si cum stiu ca tie draga mea iti plac tartele mele...m-am gandit sa ti-o daruiesc virtual....cu floricele cu tot :x

 

INGREDIENTE

  • mamaliguta
  • 300 gr branza telemea
  • 200 gr cascaval razuit
  • 6 oua
  • 70 gr unt
  • 250 gr smantana
  • gogosar murat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mamaliguta cu branza:

Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale.


Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge cu unt.


Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta.


Deasupra vom pune cubuletele de unt si apoi branza faramitata.


Adaugam lingura cu lingura( sau cu paleta) restul de mamaliguta.


Ungem cu smantana si deasupra punem cascavalul razuit.


O punem la cuptor pana se rumeneste frumos cascavalul.


Intre timp prajim ouale ochiuri, iar cand scoatem tarta le asezam deasupra ei.


Decoram cu feliute de gogosar murat.


Medisorule iubit..inca o data.... La muuuuulti Ani Fericiti!


 

TIPS-URI

1

Pentru a taia frumos tarta va trebui sa o lasam la racit in jur de 15 minute.

2

Eu am servit-o imediat fierbinte astfel ca asa cum e si normal va fi mai moale.

3

Acest aperitiv delicios se poate servi si a doua zi incalzind tarta la cuptor, sau prajind in unt feliile de tarta.

4

O puteti decora cu feliute de Miez de lapte( eu nu am avut) sau cu miez de lapte sub forma de scoici

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mamaliguta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 08:56

super

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:50

Panacris 1

27.07.2016, 18:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pernute crocante din mamaliguta