Tarta de mamaliguta cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 5032 vizualizari

 

Sa iubeasca oare cineva atat de mult aceasta combinatie incat sa-i dedice retete intregi? Daaaa...asta-s eu...si nu ma schimb :))))))...am transformat de data aceasta minunata mamaliguta intr-o tarta delicioasa....si cui pot oare sa o dedic decat Medisorului meu drag?! Cu toata inima... scumpa si draga prietena te imbratisez! Stiu ca nu-i desert...mai bine zis nu-i tort :)))...nici pesteeee...insa e ceva ce mie imi place tare...si cum stiu ca tie draga mea iti plac tartele mele...m-am gandit sa ti-o daruiesc virtual....cu floricele cu tot :x

 

INGREDIENTE

  • mamaliguta
  • 300 gr branza telemea
  • 200 gr cascaval razuit
  • 6 oua
  • 70 gr unt
  • 250 gr smantana
  • gogosar murat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mamaliguta cu branza:

Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale.

Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge cu unt.

Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta.

Deasupra vom pune cubuletele de unt si apoi branza faramitata.

Adaugam lingura cu lingura( sau cu paleta) restul de mamaliguta.

Ungem cu smantana si deasupra punem cascavalul razuit.

O punem la cuptor pana se rumeneste frumos cascavalul.

Intre timp prajim ouale ochiuri, iar cand scoatem tarta le asezam deasupra ei.

Decoram cu feliute de gogosar murat.

Medisorule iubit..inca o data.... La muuuuulti Ani Fericiti!

 

TIPS-URI

1

Pentru a taia frumos tarta va trebui sa o lasam la racit in jur de 15 minute.

2

Eu am servit-o imediat fierbinte astfel ca asa cum e si normal va fi mai moale.

3

Acest aperitiv delicios se poate servi si a doua zi incalzind tarta la cuptor, sau prajind in unt feliile de tarta.

4

O puteti decora cu feliute de Miez de lapte( eu nu am avut) sau cu miez de lapte sub forma de scoici

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mamaliguta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

Reteta de prajitura Ole-Gabi

pe 17.05 la 17:24

Reteta de clatite cu faina de naut si lapte de cocos

pe 14.05 la 19:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si smantana