Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

de Adi in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2019 | 1443 vizualizari

 

Nici nu ma gandeam ca o placinta asa buna se pregateste atat de usor!
Foarte bune sunt atat calde, cat si reci, servite cu lapte, iaurt, sau ceai!
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj( 800 gr)
  • 500 gr branza de vaci, proaspata( 4,5% grasime)
  • 350 gr branza telemea, sarata
  • 3 oua
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita chimen seminte
  • 25 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata:

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.


Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete.


Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul.


Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le crestam in fasii de 3-4 cm pe margini.


Intindem la mijlocul foilor de aluat cate jumatate din compozitia de branza.


Aducem fasiile de aluat, crestate pe margini, peste umplutura si le petrecem unele peste altele intr-o impletitura frumoasa.


Le transferam intr-o tava impreuna cu hartiiile de copt de sub ele.


Le ungem la suprafata cu ou amestecat cu un praf de sare, apoi presaram putin chimen deasupra.


Le dam la cuptorul, preincalzit in prealabil, si le coacem pentru 30-35 de minute, sau pana aluatul este bine rumenit.


Le lasam sa se tempereze 10 minute, apoi le portionam si le servim cu pofta.

TIPS-URI

1

Daca branzeturile sunt usor zemoase, se poate adauga o lingura de gris in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

31.01.2019, 10:30

Foarte buna!

madi_marin 1

10.02.2019, 12:55

Ce bine arata! Si nu se face greu Am salvat si eu reteta

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE