Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

de Adi in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2018 | 995 vizualizari

 

Azi am pregatit, impreuna cu Meri si Dan, niste saratele tare gustoase.
Am lucrat la doua forme de copt saratele, Meri la cel de pe flacara aragazului, eu la cel electric, iar Dan degusta din fiecare sa vada care sunt mai bune.
Cele din forma de pe flacara au iesit mai subtiri si mai crocante, ca adevaratele saratele, iar cele din aparatul electric, mai groase putin, dar tot bune.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • 250 gr branza sarata, veche
  • 125 gr unt cu 82% grasime
  • 50 gr untura
  • 125 gr iaurt
  • semințe de chimen
  • 675 gr făină
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen:

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul.


Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza.


Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.


Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie.


Apoi se imparte in 18-20 de sfere care se aplatizeaza pe rand si se introduc in formele ușor unse si incinse, in prealabil.


Se coc saratelele pana devin rumene.


Forma de saratele care se foloseste pe flacara, se va intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni saratelele uniform.


Se servesc fie calde, fie reci, cu un pahar de lapte, iaurt, sau o cana de ceai.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anca_rm 1

29.12.2018, 08:52

Super, îmi place

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 15:53

bune, bune!

Adi 1

05.01.2019, 18:00

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spirale din foietaj cu branza