Oua umplute "Ambasador"

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2013 | 10176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g pateu de rata (gasca, curcan, pui)
  • 100 g branza rasa (telemea foarte uscata, cascaval, cas uscat)
  • sare, piper
  • pentru sos bechamel:
  • 1 lingura unt (40 g)
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute "Ambasador":

Se spala ouale. Se fierb in apa cu sare 10 minute, se lasa in apa rece 5 minute pentru a se decoji mai bine, apoi se taie in 2 bucati, pe lungime.

Pregatirea sosului bechamel: se topeste untul, adaugam o lingura cu varf de faina, lasam sa se caleasca bine, apoi adaugam 250 ml lapte. Fierbem sosul pana cand are consistenta unei smantani mai grosute. Adaugam si putina sare. Lasam sa se raceasca, apoi jumatate adaugam la pateu iar cealalta jumatate la branza rasa. Adaugam sare si piper (am folosit piper multicolor: piper negru, alb, verde si rosu, este mult mai aromat si mai estetic).

Scoatem galbenusul din jumatatile de albus si le dam prin sita fina. Apoi jumatate din cantitate adaugam la umplutura cu pateu restul la umplutura cu branza.

Umplem jumatatile de oua cu aceste compozitii fine, astfel obtinem 6 jumatati cu pateu si 6 jumatati cu branza. Deasupra macinam piper.

Se pot orna cu muraturi sau verdeata.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Oua umplute "Ambasador"-0
Oua umplute "Ambasador"-1
Oua umplute "Ambasador"-2
Oua umplute "Ambasador"-3
Oua umplute "Ambasador"-4
Oua umplute "Ambasador"-5
Oua umplute "Ambasador"-6
Oua umplute "Ambasador"-7
Oua umplute "Ambasador"-8
Oua umplute "Ambasador"-9
Oua umplute "Ambasador"-10
Oua umplute "Ambasador"-11
Oua umplute "Ambasador"-12
Oua umplute "Ambasador"-13
Oua umplute "Ambasador"-14
Oua umplute "Ambasador"-15

COMENTARII (20)

Zamfira

Zamfira 1

21.11.2013, 22:36

marcela1979

marcela1979 1

22.11.2013, 11:26

sunt foarte bune

Panacris

Panacris 1

06.12.2015, 20:43

Wooww, cum de le-am ratat Direct la favorite și de probat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!