Oua umplute cu pate de casa

de Adi in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2016 | 12326 vizualizari

 

Ouale umplute cu pate sunt aperitivele mele preferate, mai ales de sarbatori.
De ziua mea, cand au fost multe de preparat, eu m-am ocupat de prepararea acestora si m-am bucurat de reusita lor.
Meri a zis sa facem noi pateul ca e mai sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 500 g ficat de pui
  • apa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 150 g branza cremoasa cu smantana, de la Delaco
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 4-5 felii de gogosari murati
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pate de casa:

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba.

Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos.

Ficatul de pui se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cat sa fie acoperit si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori.

Se scurge apa, se clateste ficatul si se pune din nou la fiert in apa cat sa fie acoperit.

Se adauga pe parcurs putina sare, untul si uleiul de masline, iar la final, cand este bine fiert si apa a scazut, se adauga laptele fierbinte si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

Se trece ficatul fiert prin blender, pastrand si sosul in care a fiert, apoi se adauga galbenusurile de la oua, mustarul si branza cremoasa.

Se omogenizeaza bine si se potriveste gustul de sare si condimente.

Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu ouale cu pateul de casa si se orneaza cu gogosarii taiati in cubulete mici.

Sunt foarte bune preparate in acest mod!

Sa va fie de folos.

 

 

TIPS-URI

1

In functie de consistenta obtinuta a pateului, acesta se mai poate dilua cu putina smantana sau, de ce nu, cu o supa de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

trifadalia 1

23.02.2018, 14:13

gustoase mai ales daca sunt facute si cu pateu de casa extraordinare

dantes 1

21.10.2020, 08:33

Bune!

Anett 1

27.12.2021, 23:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa