Oua umplute cu pate de casa

de Adi in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2016 | 12164 vizualizari

 

Ouale umplute cu pate sunt aperitivele mele preferate, mai ales de sarbatori.
De ziua mea, cand au fost multe de preparat, eu m-am ocupat de prepararea acestora si m-am bucurat de reusita lor.
Meri a zis sa facem noi pateul ca e mai sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 500 g ficat de pui
  • apa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 150 g branza cremoasa cu smantana, de la Delaco
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 4-5 felii de gogosari murati
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pate de casa:

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba.

Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos.

Ficatul de pui se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cat sa fie acoperit si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori.

Se scurge apa, se clateste ficatul si se pune din nou la fiert in apa cat sa fie acoperit.

Se adauga pe parcurs putina sare, untul si uleiul de masline, iar la final, cand este bine fiert si apa a scazut, se adauga laptele fierbinte si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

Se trece ficatul fiert prin blender, pastrand si sosul in care a fiert, apoi se adauga galbenusurile de la oua, mustarul si branza cremoasa.

Se omogenizeaza bine si se potriveste gustul de sare si condimente.

Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu ouale cu pateul de casa si se orneaza cu gogosarii taiati in cubulete mici.

Sunt foarte bune preparate in acest mod!

Sa va fie de folos.

 

 

TIPS-URI

1

In functie de consistenta obtinuta a pateului, acesta se mai poate dilua cu putina smantana sau, de ce nu, cu o supa de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pate de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval si chimen