Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

de Adi in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2019 | 2749 vizualizari

 

Zilele acestea am servit la mic dejun omleta cu verdeturi de primavara, tare gustoase si frumos colorate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie:
  • 3 oua medii
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • 100 gr frunze de spanac
  • 1/2 legatura leurda
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara:

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional. 

Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt. 

Tocam marunt si ceapa verde si leurda, spalate si scurse.

Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam smantana si omogenizam compozitia.

Incingem tigaia bine unsa cu ulei si adaugam pe rand: ceapa verde, leurda si spanacul.

Le amestecăm pentru cateva secunde, apoi turnam peste ele compozitia de oua cu smantana.

Lasam omleta sa se rumeneasca bine pe prima parte, apoi o intoarcem si o rumenim si pe a doua parte. Folosim o spatula mai lata pentru a reusi intoarcerea ompletei fara a o rupe.

Servim omleta cu legume proaspete, cu branzeturi, cu iaurt, sau cum doreste fiecare. 

TIPS-URI

1

Se mai pot adauga si ardei proaspeti in omleta, pentru un plus de gust si culoare.

2

Daca folosim baby spanac, nu mai este necesara oparirea acestuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute