Adi

4

Bucataras
grozav

Pitesti

Bucataras din 28.04.2014

RETETE111
PRIETENI174
Retete

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

In Dulceata / Gem la 17 Noi 2019

Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.  Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie. Se pune razatura de mere in...

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 27 Sep 2019

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid. Intre timp, pregatim umplutura. Curatam si tocam legumele...

Briose cu piersici si afine

In Mancare copii la 28 Iul 2019

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga branza de vaci. Piersicile se trec prin blender cu putin iaurt pana se obtine un smoothie. In restul de iaurt se stinge bicarbonatul si se adauga peste compozitia de oua cu branza. Apoi se adauga smoothie-ul de piersici,...

Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat

In Mancare copii la 26 Iul 2019

Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta.  Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam ficateii de pui. Ii rumenim la inceput la foc iute, pentru cateva minute, apoi micsoram intensitatea focului...

Budinca de orez cu afine

In Mancare copii la 25 Iul 2019

Spalam bine orezul si il punem la fiert in apa rece. Adaugam si putina sare si il lasam sa fiarba pana absoarbe toata apa. Intr-un alt vas, punem laptele la fiert. Cand orezul absoarbe toata apa, adaugam laptele fierbinte.  Lasam orezul sa fiarba pana absoarbe si laptele, apoi...

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

In Mancare copii la 24 Iul 2019

Mai intai pregatim umplutura. Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper, dupa gust. Decupam cate un capacel de la chifle si le scobim...

Supa crema de dovlecei cu rosii

In Mancare copii la 21 Iul 2019

Mai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins. Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate. Lasam sosul de rosii sa fiarba pana se reduce si il asezonam cu sare, piper, si frunze de busuic, tocate....

Rosii umplute cu crema de branzeturi

In Mancare copii la 18 Iul 2019

Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in interior.  Se intorc rosiile cu partea scobita in jos, pe un platou sa se mai scurga din zeama....

Tarta cu prune si nuci

In Mancare copii la 15 Iul 2019

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la...

Piept de pui caprese la cuptor

In Mancare copii la 14 Iul 2019

Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper. Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de pui pe toate partile. Se scot din tigaie, se lasa sa se mai raceasca putin, apoi se cresteaza din...

Avocado toast - 4 combinatii de mic dejun sanatos

In Mancare copii la 12 Iul 2019

Fructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele. Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si se stropeste imediat cu ulei de masline. Este recomandata lingura de lemn pentru a nu oxida rapid...

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

In Dulciuri la 28 Iun 2019

Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto. Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la visine si se presara zahar peste ele. Se lasa deoparte si se amesteca din cand in cand, pana zaharul...

Crema de avocado cu banane

In Vegan / Raw vegan la 10 Iun 2019

Se curata avocado de sambure si de coajă. Se taie avocado in doua, transversal, apoi se rasuceste una din parti si se separă de sambure. Se scoate samburele cu o lingura si tot cu lingura se scoate pulpa de avocado din coaja. Se stropeste imediat cu zeama de lamaie sa nu oxideze si se adauga...

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

In Porc la 19 Mai 2019

Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar si se adauga o lingurita de faina. Se amesteca parmezanul cu pesmetul. Feliile de carne se trec...

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

In Ficat la 12 Mai 2019

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu untul din tava. Presaram sare si busuioc si ii dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 40-45 de...

Orez picant cu pui si ciuperci la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 5 Mai 2019

Mai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile deshidratate si le tocam mai marunt. Pornim Multicooker-ul Crock-Pot cu gatire sub presiune pe...

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 21 Apr 2019

Curatam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute, temperatura High. Adaugam uleiul, il lasam sa se incinga si rumenim usor bucatile de carne, pe toate...

Pasta din pate de gasca cu mix de ardei

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2019

Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti. Adaugam si crema de branza, mustarul, ierburile de gradina, putina sare si putin piper. Amestecam...

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

In Mancaruri cu carne la 30 Mar 2019

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata. Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid,...

Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2019

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional.  Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt. ...

Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2019

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup. Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam...

Varza a la Cluj

In Mancaruri de legume la 10 Mar 2019

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele...

Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 4 Mar 2019

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos. Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat...

Varza acra calita, cu jumari

In Porc la 24 Feb 2019

Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun. Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute.  Apoi, se scurge bine si se adauga peste ceapa calita. Se...

Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

In Porc la 15 Feb 2019

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii....

Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2019

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul. Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le...

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

In Mancaruri de legume la 19 Ian 2019

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante. Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti,...

Mamaliguta in straturi

In Porc la 13 Ian 2019

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens cu un tel in forma de para, sau cu o spatula. Lăsam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam...

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

In Porc la 5 Ian 2019

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat. Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza...

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2018

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios. Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie. Apoi se imparte...

Afisate 1 - 30 din 111 retete    

Postari recente

publicat la 28.07.2019

Briose cu piersici si afine

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro