Adi

4

Bucataras
grozav

Pitesti

Bucataras din 28.04.2014

RETETE99
PRIETENI175
Retete

Crema de avocado cu banane

In Vegan / Raw vegan la 10 Iun 2019

Se curata avocado de sambure si de coajă. Se taie avocado in doua, transversal, apoi se rasuceste una din parti si se separă de sambure. Se scoate samburele cu o lingura si tot cu lingura se scoate pulpa de avocado din coaja. Se stropeste imediat cu zeama de lamaie sa nu oxideze si se adauga...

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

In Porc la 19 Mai 2019

Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar si se adauga o lingurita de faina. Se amesteca parmezanul cu pesmetul. Feliile de carne se trec...

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

In Ficat la 12 Mai 2019

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu untul din tava. Presaram sare si busuioc si ii dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 40-45 de...

Orez picant cu pui si ciuperci la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 5 Mai 2019

Mai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile deshidratate si le tocam mai marunt. Pornim Multicooker-ul Crock-Pot cu gatire sub presiune pe...

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 21 Apr 2019

Curatam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute, temperatura High. Adaugam uleiul, il lasam sa se incinga si rumenim usor bucatile de carne, pe toate...

Pasta din pate de gasca cu mix de ardei

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2019

Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator. Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti. Adaugam si crema de branza, mustarul, ierburile de gradina, putina sare si putin piper. Amestecam...

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

In Mancaruri cu carne la 30 Mar 2019

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata. Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid,...

Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2019

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional.  Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt. ...

Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2019

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup. Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam...

Varza a la Cluj

In Mancaruri de legume la 10 Mar 2019

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele...

Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 4 Mar 2019

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos. Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat...

Varza acra calita, cu jumari

In Porc la 24 Feb 2019

Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun. Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute.  Apoi, se scurge bine si se adauga peste ceapa calita. Se...

Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

In Porc la 15 Feb 2019

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii....

Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2019

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul. Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le...

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

In Mancaruri de legume la 19 Ian 2019

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante. Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti,...

Mamaliguta in straturi

In Porc la 13 Ian 2019

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens cu un tel in forma de para, sau cu o spatula. Lăsam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam...

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

In Porc la 5 Ian 2019

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat. Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza...

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2018

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios. Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie. Apoi se imparte...

Desert placinta cu mere si gutui

In Prajituri la 16 Dec 2018

Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol. Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se framanta un aluat, adaugand faina pana devine nelipicios. Se lasa aluatul la odihnit 15 minute,...

Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Dec 2018

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam legumele si le tocam cuburi, apoi le punem in vasul crock potului. Peste ele asezam carnea portionata in bucati mai mici. Lasam si grasime pe carne si astfel nu mai adaugam ulei. Punem pasta de rosii, condimentele si sarea si completam cu...

Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

In Ficat la 29 Noi 2018

Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti. Se presara boia de ardei afumata, peste ei si se lasa la foc tare, la inceput, pana se rumenesc, apoi se...

Desert rondele din foietaj umplute cu mere

In Prajituri la 11 Noi 2018

In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere. Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare. Se caramelizeaza la foc mic, impreuna cu zaharul, iar cand sunt bine patrunse si frumos colorate, se adauga...

Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

In Porc la 28 Oct 2018

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul. Tocam patrunjelul verde si frunzele de busuioc si le adaugam in piure, apoi il lasam sa se mai...

Pui de curte pe pat de cartofi, preparat la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 21 Oct 2018

Se portioneaza carnea de pui si se clateste bine cu apa, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se lasa. Se curata usturoiul si se piseaza cu sare ca pentru mujdei, apoi se freaca, adaugand putin unt moale si condimentele. Cu aceasta pasta se maseaza bine carnea de pui. Cartofii se...

Salata de cartofi cu ceapa rosie

In Salate la 18 Sep 2018

Se pregateste mai intai ceapa rosie care trebuie sa stea cam 30 de minute la macerat. Se curata ceapa, se clateste si se toaca in fasii. Se pune intr-un vas cu capac si se amesteca bine cu putina sare, ulei si otet.  Se lasa asa la macerat cam 30 de minute, timp in care se mai...

Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse

In Ciorbe la 17 Sep 2018

Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se amesteca bine si se lasa la calit pana cand toate legumele incep sa se patrunda. Se adauga apoi,...

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

In Peste la 22 Aug 2018

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata si se toaca marunt. Peste amestecul de ton si hering se adauga crema de branza, castraveciorii si...

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 12 Aug 2018

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se formeaza bule de apa deasupra lor, se sterg cu prosoape absorbante si se intorc pe partea cealalta. Se...

Aperitiv castraveciori murati pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2018

Castravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul. Rondelele de castraveciori se trec mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 23 Iun 2018

Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam si foile de dafin si boabe de piper. Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei, adaugam si morcovii rasi si ii lasam doar pana se patrund usor. Cand osul este fiert de se...

Afisate 1 - 30 din 99 retete    
INVITATIE LA PICNICUL BUCATARASILOR!
 
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro