Supa crema de dovlecei cu rosii

de Adi in Mancare copii, 21 Iul 2019 | 223 vizualizari

 

O supa crema dulce-acrisoara, pe care o poti servi atat calda cat si rece, cu crutoane, cu branzeturi, sau cu felii de bacon crocante, pe felii de bagheta, aromate si prajite, ca in cazul nostru.
”Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel de gradina
  • 5-6 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina de telina
  • sare si piper
  • frunze de busuic
  • 1 lingura de ulei
  • 200 ml smantana de gatit
  • Pentru decor si servit:
  • felii de bagheta
  • ulei de masline
  • ierburi aromate
  • felii subtiri de bacon afumat
  • mozzarella rasa
  • patrunjel verde
  • rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecei cu rosii:

Mai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins.


Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate.


Lasam sosul de rosii sa fiarba pana se reduce si il asezonam cu sare, piper, si frunze de busuic, tocate.


Apoi adaugam dovlecelul curatat si taiat in cuburi mari si completam cu apa fierbinte, atat cat sa fie acoperite toate ingredientele.


Pasam legumele bine fierte si trecem piureul rezultat prin sita.


Adaugam smantana de gatit si mai fierbem supa crema pentru 2-3 clocote.


Feliem bagheta de paine in felii transversale pe care le stropim cu putin ulei de masline si presaram ierburi aromate peste ele.


Le asezam intr-o tava, asezam felii de bacon peste ele si le dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 8-10 minute.


Servim supa crema decorata haios cu rosii cherry, patrunjel verde si mozzarella, alaturi de feliile de bagheta cu bacon crocant.


Un preparat gustos si haios pentru un copil mofturos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

22.07.2019, 19:48

mihaelar63 1

23.07.2019, 08:19

Rocsi 1

23.07.2019, 21:58

Ce frumos ai modelat-o in farfurie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

de Rocsi 9

ieri la 18:56

Salata de castravete cu sos de avocado

ieri la 14:05

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas