Cartofi gratinati

de Ancutsa in Mancare copii, 1 Feb 2019 | 3601 vizualizari

 

Am pregătit aceşti cartofi gratinaţi în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă, pentru a le da o formă frumoasă şi nu a-i coace doar aşa. Pot fi serviţi ca fel principal într-o seară, dacă dorim o masă mai uşoară, ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi i-am mâncat alături de carne la teflon.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi,
  • 1 ou şi un albuş,
  • 100 g brânză de vacă,
  • 3 linguriţe iaurt grecesc,
  • Sare, după gust,
  • 1 lingură lapte,
  • 100 g caşcaval ras,
  • Puţin ulei pentru uns formele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:



Eu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală şi se taie felii cât mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu sare, având grijă să nu-i fierbem prea mult, în aprox 20-25 de minute sunt gata. Se scot într-un castron. Se feliază acum şi cartoful fiert.


Pentru umplutură: se rade brânza, se amestecă într-un castron cu oul şi albuşul bătute un pic, se mai adaugă iaurtul, un praf de sare şi un pic de lapte, astfel încât umplutura să fie mai uşor moale şi cremoasă.


În formele de mini-tarte cu bază detaşabilă, unse cu puţin ulei, se aşază un strat de felii de cartofi, aranjându-i cu grijă cu o furculiţă, fiind fierbinţi, se repartizează umplutura de brânză şi se acoperă cu felii de cartofi. Se presară caşcaval ras.


Se dau la cuptor, la foc mediu, 30 de minute sau până se rumenesc.



Porţii: 8


Timp de pregătire: 30 min


Timp de coacere: 30 min



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/cartofi-gratinati.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

04.02.2019, 17:11

Ce buni sunt!

Ancutsa 1

04.02.2019, 22:08

Mihaela, multumesc mult!

Ancutsa 1

04.02.2019, 22:09

Multumesc mult, Mirela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui in sos de smantana