PIZZA

de merisor in Pizza, 29 Iul 2012 | 3355 vizualizari

 

Maslinele au lipsit pentru a iesi o pizza asa cum o fac eu pe placul celor care o servesc.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 300 g faina
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • 25 g drojdie

Ingrediente topping

  • salam cu piper
  • sunca presata
  • ardei kapia
  • cascaval afumat de la Delaco
  • ciuperci din conserva
  • 2 oua
  • ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA:

Pentru aluat se freaca drojdia cu zaharul pana se dilueaza, se pune laptele caldut in care s-a dizolvat sarea si doua maini de faina. Se omogenizeaza si se lasa la crescut cateva minute.


Se bate un ou intreg, se adauga 1 lingura de ulei si se pune in maiaua crescuta, apoi se incorporeaza si restul de faina si se framanta. Aluatul trebuie sa fie pufos ca la cozonac. Se lasa la crescut cca 30', dupa care se intinde o foaie subtire in tava unsa si tapetata, se unge cu putin ketchup si se pun ingredientele tocate. Eu asez intai salamul si sunca presata, apoi ciupercile amestecate cu ardeiul, maslinele(cand folosesc) si deasupra cascavalul taiat felii nu ras, ii da un aspect mai placut.


Cele doua oua se bat cu putin ketchup si se toarna deasupra.


Se coace 30-40'.

 

TIPS-URI

1

se pot pune si castraveti murati taiati rondele.

Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Angelina_Elena 1

07.09.2012, 20:00

o bunatate de pizza!

merisor 1

07.09.2012, 20:03

Elena, de-ai sti ca maine am in gand sa fac din nou

Ligia Bxl 1

09.03.2015, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu peste