Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

de Adi in Conserve, 22 Aug 2021 | 1945 vizualizari

 

Printre conservele de rosii pe care le pregatim an de an se numara si aceasta reteta de rosii cu zarzavat pentru ciorbe.
Foarte utile pentru mai tarziu. Nu mai este nevoie sa curatam alte legume pentru a le adauga in ciorbe. Doar desfacem borcanul si punem 3-4 linguri din el.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii de gradina
  • 1 kg morcovi
  • 350 gr telina
  • 300 gr pastarnac
  • 300 gr radacina de patrunjel
  • 1 kg ardei rosu( gras si capia)
  • 1 legatura frunze de telina
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 3 linguri de sare pentru muraturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii cu zarzavat pentru ciorbe:

Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele.

Toate radacinoasele se curata si se dau pe razatoare, iar verdeata se toaca marunt. Apoi se amesteca cu sarea si se adauga rosiile tocate. Se lasa totul la odihnit 10-15 minute, apoi se scurge lichidul si se indeasa legumele in borcanele sterilizate. Se completeaza cu lichidul scurs, apoi se inchid bine borcanele.

Borcanele cu rosii si zarzavaturi pentru ciorbe se pun in cratițe largi, la baza carora se asaza 1-2 stergare.  Se toarna apa in cratite pana aproape de filetul borcanelor. Apoi se fierb borcanele pentru 50-60 de minute, de la primul clocot al apei.

Dupa stingerea focului, se lasa borcanele in apa pana cand se vor raci complet. Se eticheteaza si se trec in camara.

TIPS-URI

1

Lichidul scurs si ramas se pune in sticle la frigider si se folo0seste la diferite retete de ciorba;

2

Cantitatea legumelor o poate ajusta fiecare dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

24.08.2021, 11:36

Este un amestec minunat!

Panacris 1

24.08.2021, 17:16

Tare bun!

Adi 1

24.08.2021, 22:21

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

ieri la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu mere
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

ieri la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru iarna