Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

de Adi in Mancaruri cu carne, 27 Sep 2019 | 1098 vizualizari

 

Vinetele si doveceii umpluti cu carne tocata si legume, in sos de rosii, au fost preparatele noastre cele mai frecvente in ultimul timp.
Sunt delicioase si consistente si se prepara rapid.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 500 gr carne tocata, amestec
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • rosii cherry multicolore
  • 1 lingura dulceata de ardei iuti
  • 3-4 rosii de gradina, mari
  • sare si piper
  • frunze de busuioc
  • cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • 100 gr mozzarella
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii:

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele.


Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.


Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid.


Intre timp, pregatim umplutura.


Curatam si tocam legumele si le punem la calit in ulei. Cand sunt patrunse, adaugam si miezul vinetelor tocat mai marunt. Le amestecam bine pentru cateva minute, apoi adaugam carnea tocata. Presaram si sare si piper, putin cimbru si amestecam intens pana cand carnea se patrunde si se amesteca bine cu legumele. Spre final adaugam si dulceata de ardei iuti.


Lasam compozitia pentru umplutura sa se tempereze, intr-o sita sa se mai scurga din grasime si ne ocupam de sos. Curatam rosiile si le pasam cu ajutorul blenderului, impreuna cu miezul dovleceilor, daca nu au seminte.


Adaugam sare, piper, putin cimbru, 1 catel de usturoi razuit si frunze de busuioc rupte si transferam sosul intr-o tava de cuptor.


Asezam jumatatile de vinete umplute cu amestecul de mai sus si jumatatile de dovlecel, de asemeni umplute, presaram pe deasupra rosii cherry multicolore si dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 200 de grade.


Spre final, presaram deasupra si mozzarella rasă.


Servim vinetele umplute si dovleceii umpluti, calzi, simpli sau cu o lingura de smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Catalina L 1

28.09.2019, 22:49

excelent

dantes 1

29.09.2019, 10:30

Bune!

mihaelar63 1

05.10.2019, 14:26

Cu adevarat tentante

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate la soare