Tarta cu prune si nuci

de Adi in Mancare copii, 15 Iul 2019 | 199 vizualizari

 

In weekend eu si baietii mei ne-am distrat pregatind aceasta tarta cu prune de vara si nuci, sub indrumarea chefului casei, bineinteles.
A iesit un desert gustos si aspectuos, tocmai bun de ademenit copiii mofturosi cu ea.
”Meniu copii”
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr făină + extra pentru înfăinat
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 vârf linguriță cu sare
  • 3 linguri cu apă rece
  • Pentru umplut:
  • 1 kg de prune
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 150 gr miez de nucă
  • 1 albuș de ou
  • 1 lingură pesmet de biscuiti
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si nuci:

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul. Se opresc cateva prune si pentru decor.


Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la racit.


Intre timp se pregateste aluatul.


Cu ajutorul mixerului cu bratele pentru aluat, se amesteca faina cu galbenusul de ou, un praf de sare si zaharul. Se toarna treptat apa, atat cat sa se formeze un aluat mai ferm, usor nisipos si nelipicios.


Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 20-30 de minute.


Cand pasta de prune s-a racit, o amestecam cu pesmetul de biscuiti.


Intindem aluatul in forma de tarta unsa cu putin unt, dar oprim putin aluat si pentru decor.


Forma noastra de tarta are dimensiunile 13/35 cm si are baza detasabila.


Intindem peste aluat compozitia de prune.


Aluatul oprit il intindem pe masa infainata si decupam din el forme cu zambete, folosind decupatoare speciale.


Asezam formele cu zambete deasupra compozitiei de prune, iar sub ele asezam felii de prune.


Coacem tarta cu prune si nuci pentru 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


O lasam sa se tempereze, o pudram cu zahar si o decupam in asa fel incat fiecare portie sa contina o forma de aluat cu zambet.

 

TIPS-URI

1

Pesmetul de biscuiti poate fi inlocuit cu gris sau amidon de porumb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

15.07.2019, 22:48

Buna!

Adi 1

17.07.2019, 19:32

Va multumesc frumos!

Andra_Constantinescu 1

20.07.2019, 14:22

Tare drăguță!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas