Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

de Adi in Dulceata / Gem, 17 Noi 2019 | 6217 vizualizari

 

Pentru ca merii din livada noastra de la tara au fost incarcati cu mere, anul acesta si pentru ca merele nu au rezistat pana la final din cauza secetei, nu le-am lasat sa se iroseasca ci le-am pregatit la borcane, pentru a ne fi utile la placintele si prajiturile de mai tarziu. Toata familia a muncit la a pregati merele la borcan, intrucat au fost cam multe.
Insa le-am pregatit pe rand, pentru ca asa le-am si adunat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mere de mai multe soiuri
  • borcane sterilizate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan pentru iarna, fara zahar:

Merele se spala bine si se scurg.

Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare. 

Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie.

Se pune razatura de mere in borcanele sterilizate si se infileteaza capacele.

Borcanele se asaza in vase incapatoare, la baza carora se pune cate un stergar de bucatarie. Se unplu vasele cu apa, pana la filetul borcanelor. 

Se fierb borcanele cu mere rase, la foc mic spre mediu, pentru 30 de minute, din moment ce apa a inceput sa fiarba.

Dupa stingerea focului, borcanele cu mere se lasa in apa fierbinte pana se racesc definitiv, apoi se scot, se sterg, se eticheteaza frumos si se trec in camara.

Vor fi foarte utile la placinte, adaugand scortisoara si zahar, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru iarna, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui