Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

de Adi in Dulceata / Gem, 17 Noi 2019 | 6433 vizualizari

 

Pentru ca merii din livada noastra de la tara au fost incarcati cu mere, anul acesta si pentru ca merele nu au rezistat pana la final din cauza secetei, nu le-am lasat sa se iroseasca ci le-am pregatit la borcane, pentru a ne fi utile la placintele si prajiturile de mai tarziu. Toata familia a muncit la a pregati merele la borcan, intrucat au fost cam multe.
Insa le-am pregatit pe rand, pentru ca asa le-am si adunat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mere de mai multe soiuri
  • borcane sterilizate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan pentru iarna, fara zahar:

Merele se spala bine si se scurg.

Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare. 

Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie.

Se pune razatura de mere in borcanele sterilizate si se infileteaza capacele.

Borcanele se asaza in vase incapatoare, la baza carora se pune cate un stergar de bucatarie. Se unplu vasele cu apa, pana la filetul borcanelor. 

Se fierb borcanele cu mere rase, la foc mic spre mediu, pentru 30 de minute, din moment ce apa a inceput sa fiarba.

Dupa stingerea focului, borcanele cu mere se lasa in apa fierbinte pana se racesc definitiv, apoi se scot, se sterg, se eticheteaza frumos si se trec in camara.

Vor fi foarte utile la placinte, adaugand scortisoara si zahar, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru iarna, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci