Desert cuburi din foietaj cu ciocolata

de Adi in Dulciuri, 23 Feb 2020 | 1352 vizualizari

 

Pentru că ne plac in mod deosebit preparatele cu aluat foietaj, dar si ciocolata, le-am combinat intr-un desert rapid si delicios.
Nu avem nevoie decat de doua ingrediente pentru acest desert si de niste forme pentru cuburi de gheata la congelator.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 200 gr ciocolata duo
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cuburi din foietaj cu ciocolata:

Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat.

Apoi, taiem ciocolata in cuburi.

Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de gheata la congelator. 

Apasam aluatul usor cu degetele in orificiilei formei pentru cuburi de gheata, asa incat aluatul va lua forma acestora.

Introducem in fiecare orificiu cate un cub de ciocolata.

Umezim cu apa marginile aluatului, la fiecare forma de cub in parte, apoi acoperim acest aranjament cu alta parte de aluat foietaj. 

Apasam bine pe margini sa se lipeasca si rasturnam forma pentru cuburi de gheata invers pe masa de lucru.

Cu un cutit cu varf ascutit, decupam fiecare cub de aluat cu ciocolata in interior.

Mai apasam cu degetele marginile aluatului si asezam cuburile din foietaj cu ciocolata in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem pentru 15 minute la 200 de grade C, sau pana se rumeneste aluatul foietaj frumos si expandează.

Le lasam sa se raceasca si le savuram alaturi de cei dragi.

TIPS-URI

1

Cuburile din foietaj cu ciocolata se pot pudra cu zahar, sau se pot glazura cu diverse toppinguri

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuburi din foietaj cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Death By Chocolate"