Adi

4

Bucataras
grozav

Pitesti

Bucataras din 28.04.2014

RETETE105
PRIETENI175
Retete

Salata de cartofi cu ceapa rosie

In Salate la 18 Sep 2018

Se pregateste mai intai ceapa rosie care trebuie sa stea cam 30 de minute la macerat. Se curata ceapa, se clateste si se toaca in fasii. Se pune intr-un vas cu capac si se amesteca bine cu putina sare, ulei si otet.  Se lasa asa la macerat cam 30 de minute, timp in care se mai...

Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse

In Ciorbe la 17 Sep 2018

Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se amesteca bine si se lasa la calit pana cand toate legumele incep sa se patrunda. Se adauga apoi,...

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

In Peste la 22 Aug 2018

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata si se toaca marunt. Peste amestecul de ton si hering se adauga crema de branza, castraveciorii si...

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 12 Aug 2018

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se formeaza bule de apa deasupra lor, se sterg cu prosoape absorbante si se intorc pe partea cealalta. Se...

Aperitiv castraveciori murati pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2018

Castravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul. Rondelele de castraveciori se trec mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 23 Iun 2018

Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam si foile de dafin si boabe de piper. Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei, adaugam si morcovii rasi si ii lasam doar pana se patrund usor. Cand osul este fiert de se...

Varza cu costita de porc afumata

In Porc la 10 Iun 2018

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pe parcurs. Se va patrunde rapid pentru ca este prefiarta carnea. Varza se toaca fideluta si se...

Copanele de pui in crusta de pesmet cu parmezan si susan

In Pui la 27 Mai 2018

Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc. Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie alimentara. Intre timp, pregatim restul ingredientelor. Punem faina pe un platou. Amestecam...

Salata de cuscus cu legume si bacon afumat

In Salate la 26 Apr 2018

Mai intai se prajeste in putin ulei, baconul afumat taiat in fasii. Apoi se pune la scurs intr-o sita si se lasa la racit. Se fierbe apa cu putina sare si putin piper alb, macinat si se adauga peste cuscus. Se acopera cu un capac si se lasa la hidratat. Din cand in cand se mai...

Cordon bleu

In Pui la 24 Mar 2018

Se fileteaza pieptul de pui frumos. Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare. Presam bucatile de pui usor cu o tava, sau o farfurie, apoi le presaram cu sare si piper. Amestecam ouale cu mustarul,...

Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2018

Mai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape absorbante și ii lasam sa se raceasca usor. Intr-o alta tigaie incapatoare, unsa putin cu ulei,...

Snitele din piept de pui in crusta de susan

In Pui la 4 Feb 2018

Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa gust, pana se omogenizeaza compozitia. Faina se cerne intr-un bol, iar in altul se pun semintele...

Salata combinata

In Salate la 14 Ian 2018

Pregatim mai intai ceapa care trebuie sa stea la marinat macar 2-3 ore. Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori, apoi o punem intr-o caserola cu capac. Presaram sare peste ea si turnam otet atat cat sa fie acoperita. O dam la rece, dar o mai amestecam din cand in cand, agitand...

Aperitiv grisine in manta de bacon

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2018

Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte. Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet. Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la un capat al acesteia. Nu o rulam foarte strans, pentru a nu se strange prea mult peste grisina, in...

Paine cu cartofi in forma de guguluf

In Piine la 22 Dec 2017

Mai intai se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba ca pentru piure, apoi se paseaza bine si se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa suporte degetul, temperatura lor. La mijlocul lor, punem drojdia cu zaharul si le amestecam cu...

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

In Ficat la 18 Dec 2017

Preparare ficatei de pui. Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele. Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun la prajit in ulei incins,...

Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata

In Mancaruri de legume la 9 Dec 2017

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta. Se taie in felii groase si colturoase. Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata suprafata ei. Se presara sare peste ei si piper alb macinat. Se asaza printre cartofi si...

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

In Dulciuri la 19 Noi 2017

Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza. Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam din nou compozitia si o diluam cu apa minerala. La final adaugam si putin ulei de masline. Uleiul adaugat in...

Dulceata de ardei iuti cu ardei copti

In Dulceata / Gem la 5 Noi 2017

Deci, ingredientele au fost cantarite dupa ce au fost curatate. Ardeii capia si gogosarii se coc, se presara sare peste ei si se acopera cu folie. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece. Se curata foarte bine dupa ce au trecut prin acest proces. Se toaca, apoi,...

Dovleac copt cu scortisoara si miere

In Dulciuri la 22 Oct 2017

Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie. Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele. Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii groase. Se unge o tavă cu putin ulei si se aseaza in ea feliile de dovleac, cu coaja in jos....

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

In Sandvisuri la 8 Oct 2017

Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura la mijlocul ei si se pun acolo drojdia, zaharul si putina apa calda. Se amesteca aceste ingrediente pana se omogenizeaza, se acopera vasul si se lasa 10-12 minute, sa se formeze maiaua. Se adauga, apoi: oul, uleiul, apa calduta,...

Paine cu masline si mozzarella

In Piine la 1 Oct 2017

Se cerne faina intr-un vas si se face o adancitura la mijlocul ei unde se pun drojdia si zaharul. Se adauga putina apa calduta peste drojdie si zahar si se amesteca pana acestea se lichefiaza, apoi se acopera vasul si se lasa 8-10 minute, sa se activeze drojdia. Apoi se adaugă, treptat,...

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2017

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si mozzarella peste ele, apoi se taie in fasii, atatea cati carnati avem. In cazul meu, 10 fasii/foaie....

Aperitiv chiftelute din carne de porc

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2017

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, sau se trec prin aparatul de maruntit. Se scurg bine de zeama si se adauga peste...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 20 Aug 2017

Cum se face sucul de rosii. Rosiile bine spalate si curatate de cotoare se toaca in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat si separator de seminte (daca avem). Noi nu am avut, dar ne-am folosit de o sita deasa. Se pun la fiert intr-un vas incapator, la foc mare pentru inceput, iar...

Salata de vinete cu ardei copti

In Salate la 3 Aug 2017

Vinetele coapte si curatate se lasa la scurs. La fel si ardeii copti si curatati se lasa la scurs. Pe un blat de lemn, se toaca ceapa rosie cat de marunt, apoi se pun vinete peste ea si se maruntesc bine cu ajutorul tocatorului de vinete, din lemn. Ardeii se taie mai intai in fasii, apoi...

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2017

 Se sparg ouale intr-un bol si se bat  pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate. Se adauga, treptat, faina cernuta cu praful de copt, urmarind sa iasa o compozitie usor cursiva, dar mai groasa decat la...

Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi

In Salate la 3 Iul 2017

Se pune un vas cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare, se amesteca pana la dizolvare, apoi se adauga fasolea verde, curatata de capete si bine spalata. Se lasa sa fiarba pana se patrunde bine, apoi se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp,...

Snitele de pui in crusta din fulgi de porumb

In Pui la 25 Iun 2017

Se amesteca ouale cu mustarul, sare, piper si o lingura de faina, pana se obtine o compozitie omogena. Se asaza pe un platou faina, iar pe altul, fulgii de porumb usor striviti. Portiile din piept de pui feliate si presarate cu sare si piper, se trec mai intai prin faina, apoi prin...

Smoothie de capsuni, banane și kiwi

In Love Smoothies la 7 Iun 2017

Capsunile se spala, se curata de codite si se adauga in recipientul blenderului. Kiwi se curata, se feliaza și se adauga peste capsunile din blender. Banana se curata, se rupe in bucati si se adauga peste celelalte fructe. Amestecul de fructe se trece prin blender pana se obtine o pasta...

Afisate 31 - 60 din 105 retete    
CONCURS CULINAR - FA UN MENIU HAIOS PENTRU UN COPIL MOFTUROS!
 

Postari recente

publicat la 21.07.2019

Supa crema de dovlecei cu rosii

publicat la 15.07.2019

Tarta cu prune si nuci

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro