Desert rondele din foietaj umplute cu mere

de Adi in Prajituri, 11 Noi 2018 | 855 vizualizari

 

Simple și usor de facut, cu ingrediente putine!

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 600 g mere rase
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 25 g unt
  • 1 lingura amidon
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rondele din foietaj umplute cu mere:

In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere.


Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare.


Se caramelizeaza la foc mic, impreuna cu zaharul, iar cand sunt bine patrunse si frumos colorate, se adauga scortisoara, amidonul si untul si se mai amesteca de 2-3 ori pe foc.


Se lasa la racit pana se dezgheata aluatul.


Se deruleaza aluatul dezghetat, fara a-l intinde mai mult decat este impachetat si se intinde peste el compozitia de mere.


Se ruleaza, nu foarte strans, apoi se taie in rondele de 2-3 cm grosime, care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc rondelele din foietaj umplute cu mere pentru 20-25 de minute, la 180 de grade C sau pana cand aluatul este rumenit.


Se lasa sa se tempereze si se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie.


Sunt chiar delicioase, atunci cand ai pofta de un desert rapid!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rondele din foietaj umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

12.11.2018, 06:20

Bune tare!

Rahela Velicu 1

12.11.2018, 11:18

dantes 1

17.11.2018, 10:06

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa