Pizza cu coronita

de Lia_ in Pizza, 17 Sep 2013 | 5962 vizualizari

 

Nu are nimic deosebit ca umplutura ci prin modul de asamblare, adica niste carnaciori au incins hora si formeaza o coronita pe margine.
I-am impachetat in coca, sectionat, ar fi trebuit sa-i si rasucesc cu sectiunea in sus dar si asa formeaza o coronita draguta. Bucatica de carnacior este fixata intr-o montura de aluat precum vedeti in felia din pagina de prezentare.
Este o rezolvare buna a marginilor care de obicei raman mai goale si care de multe ori raman nemancate in farfurie. Aaaaa ... si am uitat sa precizez ca ma distreaza grozav
asta cu "pizzometrul" :)))))))) si de dragul lui o sa dam iama in pizza luna asta, ... nu ca ar fi vreo povara :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua portii (tava 28 cm).
  • Aluat de pizza clasic dupa reteta din link-ul mentionat in modul de preparare
  • Cascaval clasic 300 g
  • Carnati 500 g (eu am avut carnaciori de oaie)
  • Diverse umpluturi pentru pizza 500 g (ardei gras rosu+verde, ceapa rosie, masline)
  • Ketchup Univer+pasta de rosii 3 linguri
  • 1 galbenus pt uns marginile
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu coronita:

Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic , urmati toti pasii.
Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.
Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul.
Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru impaturirea marginilor peste carnati, ca in fotografie.
Pregatiti tot pe masa o hartie de copt.
Rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa ca sa avem de ce sa apucam hartia atunci cand vom transfera pizza in tava de copt.

Asezati carnaciorii pe lung pe circumferinta.
Inveliti carnaciorii cu aluatul din margini.
Taiati ruloul in bucati cam de 1.3 cm grosime.
Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus daca aveti timp de migalit daca nu doar o sectionati cum am facut eu si am uns marginile cu galbenus (ca la placinta cu varza) ca sa fie aurie dupa copt.

Ungeti blatul pe mijloc pana in coronita cu bulion+Ketchup Univer.

Apoi puneti ingredientele ca la orice pizza: piper macinat+pastrama/sunca/carnati+cascaval+ardei+masline si ceapa rosie.

Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt - apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.

Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.

Savurati cu placere!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa si rasuciti cu sectiunea in sus carnatii, atunci trebuie sa tineti cont ca diametrul se mareste si trebuie sa va incapa in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Lia_ 1

24.04.2015, 14:28

Miha ) Mirela
Hei, dragi admini, ce surpriza sa vad reteta mea Multumesc
Mai, dar ce de mai povesteam eu pe vremuri, Doamne-Doamne ...

Ina 1

24.04.2015, 14:43

Arata de ...

Aletta 1

24.04.2015, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori de pizza