Pizza cu coronita

de Lia_ in Pizza, 17 Sep 2013 | 8474 vizualizari

 

Nu are nimic deosebit ca umplutura ci prin modul de asamblare, adica niste carnaciori au incins hora si formeaza o coronita pe margine.
I-am impachetat in coca, sectionat, ar fi trebuit sa-i si rasucesc cu sectiunea in sus dar si asa formeaza o coronita draguta. Bucatica de carnacior este fixata intr-o montura de aluat precum vedeti in felia din pagina de prezentare.
Este o rezolvare buna a marginilor care de obicei raman mai goale si care de multe ori raman nemancate in farfurie. Aaaaa ... si am uitat sa precizez ca ma distreaza grozav
asta cu "pizzometrul" :)))))))) si de dragul lui o sa dam iama in pizza luna asta, ... nu ca ar fi vreo povara :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua portii (tava 28 cm).
  • Aluat de pizza clasic dupa reteta din link-ul mentionat in modul de preparare
  • Cascaval clasic 300 g
  • Carnati 500 g (eu am avut carnaciori de oaie)
  • Diverse umpluturi pentru pizza 500 g (ardei gras rosu+verde, ceapa rosie, masline)
  • Ketchup Univer+pasta de rosii 3 linguri
  • 1 galbenus pt uns marginile
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu coronita:

Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic , urmati toti pasii.
Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.
Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul.
Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru impaturirea marginilor peste carnati, ca in fotografie.
Pregatiti tot pe masa o hartie de copt.
Rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa ca sa avem de ce sa apucam hartia atunci cand vom transfera pizza in tava de copt.

Asezati carnaciorii pe lung pe circumferinta.
Inveliti carnaciorii cu aluatul din margini.
Taiati ruloul in bucati cam de 1.3 cm grosime.
Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus daca aveti timp de migalit daca nu doar o sectionati cum am facut eu si am uns marginile cu galbenus (ca la placinta cu varza) ca sa fie aurie dupa copt.

Ungeti blatul pe mijloc pana in coronita cu bulion+Ketchup Univer.

Apoi puneti ingredientele ca la orice pizza: piper macinat+pastrama/sunca/carnati+cascaval+ardei+masline si ceapa rosie.

Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt - apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.

Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Daca vreti sa si rasuciti cu sectiunea in sus carnatii, atunci trebuie sa tineti cont ca diametrul se mareste si trebuie sa va incapa in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Lia_ 1

24.04.2015, 14:28

Miha ) Mirela
Hei, dragi admini, ce surpriza sa vad reteta mea Multumesc
Mai, dar ce de mai povesteam eu pe vremuri, Doamne-Doamne ...

Ina 1

24.04.2015, 14:43

Arata de ...

Aletta 1

24.04.2015, 20:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu mere si scortisoara
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtă dulce

ieri la 23:19

Prajitura cu foi și umplutura de mere

de oanapl 6

ieri la 22:48

Placinta cu fructe si crema de vanilie

de Lau 9

ieri la 22:27

Tarta cu zucchini și branza

de oanapl 6

ieri la 22:22

Tort Fanta

de Lau 9

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Pizza deliciosa