Aluat de pizza clasic

de Lia_ in Pizza, 28 Aug 2013 | 20295 vizualizari

 

Am incercat diverse retete de pe mai multe site-uri si m-am oprit la acesta pe care il fac de vreo jumatate de an incoace.
Este cel mai simplu si gustos aluat de pizza.
Utilizati tava speciala pentru pizza, altfel nu garantez cel mai bun rezultat.
Voi posta si o reteta de pizza simpla de casa.

 

INGREDIENTE

  • Faina alba calitate superioara-350 g (eu am folosit acum una 650)-cel mai bun rezultat am obtinut cu Baneasa
  • Sare-0.5 lingurite
  • Ulei de floarea soarelui-3 linguri (Se poate folosi si ulei de masline)
  • Drojdie uscata cf. instructiunilor de pe plic- (am folosit pt. prima oara acum drojdia Pakmaya 2 linguri-cum indica Lena-dar a fost multa)
  • Apa -225 ml
  • Zahar-1 lingurita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza clasic:

1.Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta.
Se adauga 1 lingurita rasa de zahar, drojdie conform instructiunilor de pe plic, se omogenizeaza si se lasa amestecul 10-15 min sau pana face spuma.


Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas.


2.Intr-un castron incapator se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.


3.Veti observa ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face o spuma frumoasa.
Adaugati amestecul umed la amestecul uscat de la pasul 2.
Incepeti sa omogenizati aluatul, recomand cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile.
Aveti rabdare, va deveni un aluat de pizza nelipicios si usor de modelat.


4.Pe o masa presarata cu faina scoateti aluatul si il framantati 2-3 minute.
Eu n-am presarat faina si nu s-a lipit.
Voi daca folositi alte ingrediente urmariti daca cere faina pusa pe blat.


5.Aluatul il puneti intr-un bol si il lasati cam 30 de minute sa creasca - nu uitati sa-l acoperiti cu o folie, prosop sau capac.


6.Dupa acest timp, scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati.


7.Formati 2 bile si le lasati 5-10 minute la odihnit.
Eu am copt una la pranz si una seara.
Bila de coca aflata in asteptare imediat ce am taiat-o am uns-o cu putin ulei de masline, am infoliat-o etans ca sa nu faca crusta si am pus-o la frigider.
Se comporta foarte bine. Eu bilele de lipii mici le congelez si le folosesc si peste o saptamana. Cu coca asta de pizza n-am verificat inca.


8.Pe masa presarata cu faina (neaparat de data asta) intindeti cu sucitorul cate un blat de pizza de marimea fundului tavii+1cm, din fiecare bila de aluat de pizza.
Eu le ung cu putin ulei inainte sa pun aluatul.


9.Foaia de aluat de pizza o rulati pe sucitor si o transferati in tava unsa cu ulei deruland-o si usor ridicati bordurile, nu mult, cam de 1 cm.
Daca e prea mica foaia fata de tava, presati usor cu degetele incepand din centru catre margini si va lua forma pe care o vreti.
Puteti unge mainile cu un pic de ulei (la mine n-a fost cazul, nu se lipea)

Imediat cum ati pus aluatul in tavi, mergeti mai departe cu procesul de preparare - nu trebuie lasate la crescut.

Sa va fie de ajutor!

 

TIPS-URI

1

Utilizati tava speciala pentru pizza, altfel nu garantez cel mai bun rezultat pentru acest aluat de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza clasic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

abstract01 1

29.08.2013, 17:58

Lia_ 1

29.08.2013, 21:58

Giana o sa probez daca ziceti dar la pizza, ca si la tarta nu stiu daca-mi place prea pufos

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:32

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu pui