Pizza rustică (ţărănească)

de Sidy in Pizza, 16 Feb 2013 | 2453 vizualizari

 

Pizza este o mâncare ce îsi are originea în Italia. Este o pâine plată, de obicei rotundă, acoperită cu sos de rosii si brânză, plus alte topping-uri optionale, preparată la cuptor.
Aceasta este reteta de pizza taraneasca ce o fac eu in casa. Un blat pufos , ce ne place foarte mult...iar ca umplutura, fiecare isi alege ceea ce ii place mai mult sau ce are prin casa. Dar oare cui nu-i place pizza ?

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 25 g drojdie( 7 g drojdie uscata)
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml lapte
  • 1 ligurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 praf de copt
  • Topping:
  • 200 g mozzarella
  • 300 g sunca
  • 300 g salam uscat picant
  • 100 g masline feliate
  • 300 g Emmentaler
  • 2 g oregano
  • 15 ml ulei
  • Sos :
  • 400 g rosii piure
  • 10 g zahar
  • 2 g oregano Kotany
  • 30 ml ulei de masline aromat
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustică (ţărănească):

Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana.


Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra zaharul.


Programam masina pe programul de framantat si dospit aluat Dough si o lasam sa-si faca operatiunile.


Cand aluatul este gata , il rasturnam din cuva ,pe masa presarata cu faina si intindem aluatul cu mainile pina ajunge la dimensiunea unei tavi mari de aragaz.


Mozzarella-mini o taiem in doua, sunca o taiem fasii iar salamul, felii.


Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt ,asezam blatul de pizza, pe care il vom unge cu sosul de rosii preparat , amestecand toate ingredientele.


Asezam apoi feliile de salam si fasiile de sunca, peste sos.Jumatatile de mini -mozzarella si feliile de masline , urmeaza.


Apoi radem cascavalul deasupra.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit ,in prealabil ,la 160 de grade, pentru aproximativ 60 de minute , pina se rumeneste frumos deasupra.


La servire, cine doreste mai poate adauga diferite sosuri....


Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Si cum o pizza buna se bazeaza pe un aluat pentru pizza bun, ma gindesc ca acesta este unul dintre ele..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustică (ţărănească)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

delia64 1

12.03.2013, 14:59

ella49 1

27.03.2013, 12:59

delicioasa

babi5 1

05.05.2013, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza regala