Pizza rustică (ţărănească)

de Sidy in Pizza, 16 Feb 2013 | 4540 vizualizari

 

Pizza este o mâncare ce îsi are originea în Italia. Este o pâine plată, de obicei rotundă, acoperită cu sos de rosii si brânză, plus alte topping-uri optionale, preparată la cuptor.
Aceasta este reteta de pizza taraneasca ce o fac eu in casa. Un blat pufos , ce ne place foarte mult...iar ca umplutura, fiecare isi alege ceea ce ii place mai mult sau ce are prin casa. Dar oare cui nu-i place pizza ?

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 25 g drojdie( 7 g drojdie uscata)
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml lapte
  • 1 ligurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 praf de copt
  • Topping:
  • 200 g mozzarella
  • 300 g sunca
  • 300 g salam uscat picant
  • 100 g masline feliate
  • 300 g Emmentaler
  • 2 g oregano
  • 15 ml ulei
  • Sos :
  • 400 g rosii piure
  • 10 g zahar
  • 2 g oregano Kotany
  • 30 ml ulei de masline aromat
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustică (ţărănească):

Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra zaharul.

Programam masina pe programul de framantat si dospit aluat  Dough si o lasam sa-si faca operatiunile.

Cand aluatul este gata , il rasturnam din cuva ,pe masa presarata cu faina si intindem aluatul cu mainile pina ajunge la dimensiunea unei tavi mari de aragaz.

Mozzarella-mini o taiem in doua, sunca o taiem fasii iar salamul, felii.

Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt ,asezam blatul de pizza, pe care il vom unge cu sosul de rosii preparat , amestecand toate ingredientele.

Asezam apoi feliile de salam si fasiile de sunca, peste sos.Jumatatile de mini -mozzarella si feliile de masline , urmeaza.

Apoi radem cascavalul deasupra.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit ,in prealabil ,la 160 de grade, pentru aproximativ 60 de minute , pina se rumeneste frumos deasupra.

La servire, cine doreste mai poate adauga diferite sosuri....

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Si cum o pizza buna se bazeaza pe un aluat pentru pizza bun, ma gindesc ca acesta este unul dintre ele..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustică (ţărănească)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos