Pizza cu piept de pui

de Angelina_Elena in Pizza, 8 Aug 2013 | 10674 vizualizari

 

Cu toate ca este prima data cand fac pizza cu piept de pui, ma declar foarte multumita de rezultat!:) Va astept si pe voi, e proaspat scoasa din cuptor!>:D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub drojdie (25 g)
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta

Topping:

  • 1 piept de pui
  • 1 bol mic ciuperci de padure
  • 1 ceapa
  • 1 cana bulion
  • 150 g masline
  • 200 g cascaval Delaco Sofia
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu piept de pui:

Aluat:


Intr-un bol punem drojdia sfarmata, cele 2 lingurita de zahar, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.


Lasam 10 minute sa dospeasca.


Intr-un vas punem faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.


Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.


Adaugam apoi uleiul de masline si mai framantam 10 minute.


Presaram putina faina peste aluat si-l acoperim cu un prosop curat.


Lasam pana isi dubleaza volumul.


Topping:


Pieptul de pui il spalam si il curatam, apoi il condimentam cu sare, piper si boia dulce.


Il punem la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei in ea si acoperim cu un capac.


Lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi intoarcem si pe cealalta.


Dupa ce e facut, il lasam sa se raceasca apoi il taiem feliute.


Ciupercile le tocam marunt iar ceapa o taiem rondele.


Cum procedam:


Scoatem aluatul pe masa infainata si il framantam putin.


Il impartim in doua (o parte mai mare si una mai mica).


Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivita, apoi asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.


Peste aluat punem bulion, apoi cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, asezam feliute de piept de pui, rondele de ceapa, ciuperci si masline.


Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenste frumos.


Se serveste calda.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus am obtinut o pizza cu diametrul de 32/32 cm si alta cu diametrul de 32/22 cm.

2

Se poate servi cu sos grecesc sau sos de rosii cu busuioc.

3

Se mai poate adauga si ardei gras sau feliute de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

babi5 1

05.09.2013, 08:23

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 08:28

buna pizza

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa