Placinte cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Aug 2014 | 5553 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 550 gr faina,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana,
  • un plic drojdie uscata,
  • 40 ml ulei de masline,(aici fac o paranteza. poate parea un moft adaosul de ulei de masline si poate veti zice ca e bun si cel de floarea soarelui, insa incercati macar o data un aluat cu ulei de masline si veti vedea diferenta )
  • 3 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • coaja rasa de lamaie,
  • lapte cald, cat cuprinde.(250-300ml)

Pentru umplutura

  • 500 gr branza de vaci, dulce
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 2 linguri gris

un ou batut pentru uns placintele

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

  1. Intr-un bol pune faina cernuta, ouale, zaharul, sarea , coaja de lamaie, drojdia uscata , smantana si 1/2 din cantitatea de ulei. .
  2. Omogenizeaza usor si incepe sa adaugi lapte cald. Framanta cu mana si adauga lapte doar atat cat sa obtii un aluat moale, nelipicios , elastic. Framanta timp de 10 minute ajutandu-te de uleiul ramas, pe care-l adaugi putin cate putin.
  3. La final aluatul trebuie sa aiba consistenta plastelinei. Daca e prea moale sau se lipeste de mana mai adaugi putina faina.
  4. Acoperi bolul cu-n servet curat si il lasi la loc cald, pana-si dubleaza volumul.
  5. Intre timp amesteci toate ingredientele pentru umplutura.
  6. Cand aluatul a crescut suficient il imparti in 19-20 bucati de dimensiuni aproximativ egale.
  7. Tapetezi o tava cu diametrul de 30 cm (poti face si-n tava dreptunghiulara, daca doresti) cu hartie pentru copt.
  8. Iei cate o bucata de aluat, o aplatizezi pana ajungi la o foaie cu grosimea de 1cm, pui in mijloc cate doua lingurite de umplutura si formezi o boceluta astfel incat sa  cuprinzi umplutura pentru a evita scurgerea in tava.
  9. Asezi bocelutele in tava, una langa alta, ungi cu ou batut si mai lasi la cald timp de 10 minute, timp in care preincalzesti cuptorul.
  10. Introduci tava la cuptor si coci la foc mediu pana ce placintele se rumenesc frumos.
  11. Pudrezi/sau nu cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

ieri la 19:13

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

ieri la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

ieri la 19:13

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

ieri la 11:34

RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza