Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

de Adi in Dulceata / Gem, 15 Noi 2020 | 332 vizualizari

 

Pentru ca avem la tara un gutui ce ne rasfata an de an cu gutui mari si frumoase, zilele trecute am pregatit acest gustos si foarte aromat gem de gutui cu vanilie si scortisoara ce ne va prinde bine la iarna.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gutui cantarite dupa curatare
  • 3 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 pastai de vanilie
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu vanilie si scortisoara:

Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara.


Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele. Coaja nu am curatat-o pentru ca le-am dat pe razatoare.


Dam gutuile pe razatoare si pe masura ce razuim o parte din ele, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zahar, pentru a le incetini procesul de oxidare.


Procedam asa pana razuim toate gutuile apoi le amestecam cu siroul deja fiert si miezul pastailor de vanilie.


Dam vasul cu gutuile la cuptor la 175 de grade, pentru aproximativ 2 ore. Mai amestecam in el din cand in cand.


Punem gemul de gutui fierbinte in borcanele sterilizate, le infiletam capacele si le lasam in cuptorul deja fierbinte pana se racesc.


Este un gem deosebit de gustos si aromat!

TIPS-URI

1

Putem inveli borcanele in paturi, daca avem nevoie de cuptor.

2

Daca se doreste o culoare mai deschisa a gemului de gutui, acesta este recomandat sa se prepare din putine gutui, pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.11.2020, 20:26

Nu am mancat gem de gutui cu asa arome, dar pare sa fie minunat!

Catalina L 1

17.11.2020, 18:20

chiar tare bun

oanapl 1

22.11.2020, 19:13

Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese