Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

de Adi in Dulceata / Gem, 15 Noi 2020 | 3800 vizualizari

 

Pentru ca avem la tara un gutui ce ne rasfata an de an cu gutui mari si frumoase, zilele trecute am pregatit acest gustos si foarte aromat gem de gutui cu vanilie si scortisoara ce ne va prinde bine la iarna.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gutui cantarite dupa curatare
  • 3 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 pastai de vanilie
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu vanilie si scortisoara:

Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara.

Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele. Coaja nu am curatat-o pentru ca le-am dat pe razatoare.

Dam gutuile pe razatoare si pe masura ce razuim o parte din ele, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zahar, pentru a le incetini procesul de oxidare.

Procedam asa pana razuim toate gutuile apoi le amestecam cu siroul deja fiert si miezul pastailor de vanilie.

Dam vasul cu gutuile la cuptor la 175 de grade, pentru aproximativ 2 ore. Mai amestecam in el din cand in cand.

Punem gemul de gutui fierbinte in borcanele sterilizate, le infiletam capacele si le lasam in cuptorul deja fierbinte pana se racesc.

Este un gem deosebit de gustos si aromat!

TIPS-URI

1

Putem inveli borcanele in paturi, daca avem nevoie de cuptor.

2

Daca se doreste o culoare mai deschisa a gemului de gutui, acesta este recomandat sa se prepare din putine gutui, pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese