Salata de legume cu maioneza

de Adi in Salate, 27 Dec 2020 | 1167 vizualizari

 

Nu putea lipsi de pe masa de Craciun aceasta salata de legume cu maioneza.
Ne place mai mult decat clasica salata de boeuf, mai ales ca pe platoul cu aperitive punem si multe preparate cu carne. Deci nu mai avea rost sa includem si in salata carnea.
”retete festive de iarna”
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 750 gr morcovi
  • 750 gr castraveti acri
  • 500 gr gogosari in otet
  • 200 gr masline fara samburi
  • Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 linguri de mustar
  • 2 linguri de apa minerala
  • zeama de la o lamaie
  • 750 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu maioneza:

Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza.


Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti.


Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem in bucati mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare.


Scurgem castravetii si ii clatim in apa rece, scurgem gogosarii si de asemeni ii clatim. Procedam la fel si cu maslinele.


Dupa ce cartofii sunt bine fierti, ii scurgem, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam. Ii tocam in cuburi mici.


La fel tocam si morcovii dupa ce se fierb si ii scurgem bine.


Tocam in cuburi si castravetii si ii scurgem presandu-i in maini, iar gogosarii ii tocam si ii mai lasam la scurs intr-o sita.


Amestecam intr-un vas incapator toate aceste cuburi de ingrediente si adaugam si maslinele feliate.


Pregatim si o maioneza dupa gust.


Punem in bolul mixerului galbenusurile cu mustarul si o parte din sare, apoi le mixam picurand treptat, uleiul. Cand devine mai consistenta o mai diluam cu apa minerala si zeama de lamaie si continuam sa picuram ulei.


La final, mai adaugam apa minerala, sare si zeama de lamaie, dupa gust.


Amestecam maioneza cu legumele din vas, dar mai oprim putina si pentru decor.


Decoram salata de legume cu maioneza dupa propria imaginatie.


O servim alaturi de alte aperitive delicioase.


TIPS-URI

1

Se mai poate adauga si o radacina de telina curatata si fiarta.

2

Este recomandat ca legumele sa fie fierte separat pentru a nu-si intrepatrunde gusturile cu celelalte.

3

Apa minerala din maioneza are rolul de a mai diminua gustul de ulei, dar si de a conferi cremozitate maionezei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

oanapl 1

28.12.2020, 16:23

Delicioasă!

mihaelar63 1

29.12.2020, 01:01

Rocsi 1

29.12.2020, 19:16

Arata foarte bine si este apetisanta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de spanac cu cartofi
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Salata a la russe