Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi in Ciorbe, 22 Iun 2021 | 595 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul corcoduselor verzi, in zona noastra, zona de sud a tarii, acestea se folosesc foarte des la acrit ciorbele. În general se acresc ciorbele din verdeturi cu corcoduse.
De data aceasta noi am acrit si ciorba de perisoare si tare buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne
  • 1 ceapă
  • 100 gr orez
  • sare și piper
  • 2 oua medii
  • Pentru supa:
  • 3 litri de apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri de pasta de rosii cu ardei
  • Pentru pasta de corcoduse:
  • 250 ml apa
  • 250 gr corcoduse
  • putina sare
  • 1 legatura de leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse:

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate. 

Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, sare și piper. Apoi se adauga ouale si se omogenizeaza compozitia.

Se formeaza perisoarele de dimensiunea unei nuci. Se adauga in supa cand legumele sunt patrunse.

Intre timp, se pregateste si pasta de corcoduse. Se spala corcodusele si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa pana se desfac samburii, apoi se trec prin sita, impreuna cu apa in care au fiert si se transforma in pasta.

Se adaugă in ciorba de perisoare mai  intai pasta de rosii cu ardei, apoi pasta de corcoduse si se mai lasa ciorba la fiert maxim 10 minute. Se mai potriveste gustul cu sare si piper, iar in ultimele 5 minute se adauga leusteanul verde, tocat.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru pasta de corcoduse nu sunt stas, se potrivesc dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

25.06.2021, 01:07

Super !!!!

dantes 1

26.06.2021, 11:17

Buna!

RuxyRux 1

23.07.2021, 22:20

Imi aduce aminte de coplarie, ce buna arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec