MyCookingLife

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 27.07.2011

RETETE33
PRIETENI65
Retete / Dulciuri

Budinca de orez

In Prajituri la 7 Mar 2012

Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga galbenusurile, restul de zahar, vanilia, coaja de lamaie, nucsoara si apoi, branza. Se adauga albusurile batute...

Desert prajitura cu nuci caramelizate

In Prajituri la 13 Feb 2012

Nucile caramelizate : Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza. Blatul: Se...

Prajitura Carpati

In Prajituri la 5 Feb 2012

Foile : Se freaca zaharul cu ouale, apoi se adauga uleiul, ca la maioneza. Se amesteca cu laptele caldut, amoniacul stins si faina cat cuprinde. Se imparte coca in doua parti egale, iar acestea la randul lor se impart in cate 5 (astfel incat, vom avea 10 parti). Se intind si se coc pe fundul...

Clatite

In Dulciuri la 2 Feb 2012

Se bat ouale cu sarea si zaharul. Se adauga laptele si apoi faina, in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. Se coc foile de clatite intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se umplu cu gem si se servesc pudrate cu zahar.

Creme Brulee (Crema de zahar ars)

In Prajituri la 2 Feb 2012

Se caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana se crapa zaharul (daca nu am mult timp la dispozitie, eu pun cratita in chiuveta cu apa rece, ca sa...

Tort "Chocolate Hearts"

In Torturi la 14 Ian 2012

Blat : Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se amesteca faina cu amidonul, cacao si praful de copt. Se cern. Se incorporeaza amestecul de faina in compozitia de oua si zahar cu lingura de lemn, avand miscari circulare, de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu fundul...

Tort Orange Delight

In Torturi la 10 Ian 2012

Crema : Se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se lasa la inmuiat gelatina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca cu 2-3 linguri din crema de iaurt, ca sa nu se faca cocoloase, apoi se incorporeaza toata gelatina in grema. Se da la rece 20...

Tort Masquerade Coffee

In Torturi la 30 Dec 2011

Blat : Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de...

Croissant au Chocolat

In Prajituri la 30 Dec 2011

Se face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri  ulei, pana cand se incorporeaza totul bine. Ouale se bat in prealabil cu putina sare. Se pun stafidele si lamaia confiata, scursa...

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 5 Noi 2011

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca urda cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva aproape de tot zaharul. Se adauga coaja de lamaie. Ouale se pun unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Se amesteca sarea cu faina si se adauga treptat in compozitia de papanasi ....

Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata

In Torturi la 10 Oct 2011

Merele coapte: Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita, peste zahar, unul langa altul, lipite, se umple mijlocul lor cu visine, nuci maruntite si stafide....

Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone

In Torturi la 6 Aug 2011

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, amestecate in prealabil. Se coace 15 minute, pe hartie de copt, la 200 grade. Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu prosopul (ca la rulada). Crema: Se amesteca smantana Mascarpone,...

Briose cu mere si glazurate cu ciocolata

In Prajituri la 30 Iul 2011

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine. Se incorporeaza ingredientele uscate treptat, iar la sfarsit merele rase si calite. Se pune aluat in...

Cheesecake cu portocala confiata

In Prajituri la 29 Iul 2011

Topping: Se confiaza portocala astfel: Se taie portocala rondele subtiri. Se pune pe foc apa si zaharul, pana ce dau in clocot, apoi se adauga feliile de portocala, zeama de lamaie si cea de portocala. Se fierb 10-12 minute, pana siropul incepe sa se inchege, iar partea alba a cojii de...

Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi

In Prajituri la 27 Iul 2011

Se spala capsunele si se curata de coditele. Se pun in blender, impreuna cu 1 lingura de de zahar si se mixeaza pana devin crema. Se freaca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Se bate smantana si se incorporeaza frisca obtinuta in iaurt. Se taie piscoturile in 3-4. Se inmoaie piscoturile in...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2012

Calamar pane in cosulete de paine

publicat la 12.03.2012

Inele de calamar si sos de iaurt

publicat la 07.03.2012

Budinca de orez

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]