Tort Masquerade Coffee

de MyCookingLife in Torturi, 30 Dec 2011 | 3644 vizualizari

 

Acest tort nu poarta o denumire anume, insa fiindca l-am pregatit pentru balul mascat pe care l-am organizat la trecerea dintre ani si pentru ca este un tort cu cafea, l-am numit astfel.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 80 g ciocolata cafea
  • 3 oua
  • 3 linguri lichior cafea
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete praf de copt
  • 120 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 10 g gelatina granule = 1 pliculet Dr Oetker (sau 4 foi)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 100 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml lichior cafea
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g piscoturi
  • Decor:
  • 10 cuburi ciocolata
  • 3-4 piscoturi stropite cu ness
  • 1 praf de ness
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 125 ml lichior cafea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masquerade Coffee:

Blat:


Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade pentru 30 minute. Se insiropeaza blatul caldut cu 2/3 din siropul facut din cafeaua amestecata cu lichior.


Crema:


Se lasa la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca si se da la rece. Se pun deoparte 5 linguri mari de frisca pentru ornat.

Se mixeaza iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul. Se dizolva la ban-marie gelatina – atentie sa nu fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile. Se amesteca 1 lingura de crema cu gelatina, apoi se incorporeaza totul in crema. Se da la rece 15-20 minute, pana incepe crema sa se lege. Se inglobeaza frisca.


Asamblare:


Blatul pus intr-o forma cu fudul detasabil se acopera cu jumatate din crema. Se taie piscoturile in jumatati, se inmoaie in cafea si se aseaza pe crema. Se pune si cealalta jumatate de crema si se niveleaza. Se da la rece 2-3 ore cel putin – ideal este peste noapte. Se scoate din forma si se decoreaza cu :flori: de frisca, cuburi de ciocolata, piscoturi maruntite si stropite cu ness si un praf de ness.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masquerade Coffee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MyCookingLife 1

03.01.2012, 15:38

Multumesc!
@ anomisana: Pai, se apropie Sfantul Ion - asa ca,iata inca o ocazie ca sa pregatim prajituri si torturi!

mamaieelena 1

11.01.2012, 17:21

ce bine arata

MyCookingLife 1

12.01.2012, 12:05

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea