Tort Masquerade Coffee

de MyCookingLife in Torturi, 30 Dec 2011 | 4596 vizualizari

 

Acest tort nu poarta o denumire anume, insa fiindca l-am pregatit pentru balul mascat pe care l-am organizat la trecerea dintre ani si pentru ca este un tort cu cafea, l-am numit astfel.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 80 g ciocolata cafea
  • 3 oua
  • 3 linguri lichior cafea
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete praf de copt
  • 120 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 10 g gelatina granule = 1 pliculet Dr Oetker (sau 4 foi)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 100 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml lichior cafea
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g piscoturi
  • Decor:
  • 10 cuburi ciocolata
  • 3-4 piscoturi stropite cu ness
  • 1 praf de ness
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 125 ml lichior cafea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masquerade Coffee:

Blat:


Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade pentru 30 minute. Se insiropeaza blatul caldut cu 2/3 din siropul facut din cafeaua amestecata cu lichior.


Crema:


Se lasa la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca si se da la rece. Se pun deoparte 5 linguri mari de frisca pentru ornat.

Se mixeaza iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul. Se dizolva la ban-marie gelatina – atentie sa nu fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile. Se amesteca 1 lingura de crema cu gelatina, apoi se incorporeaza totul in crema. Se da la rece 15-20 minute, pana incepe crema sa se lege. Se inglobeaza frisca.


Asamblare:


Blatul pus intr-o forma cu fudul detasabil se acopera cu jumatate din crema. Se taie piscoturile in jumatati, se inmoaie in cafea si se aseaza pe crema. Se pune si cealalta jumatate de crema si se niveleaza. Se da la rece 2-3 ore cel putin – ideal este peste noapte. Se scoate din forma si se decoreaza cu :flori: de frisca, cuburi de ciocolata, piscoturi maruntite si stropite cu ness si un praf de ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masquerade Coffee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MyCookingLife 1

03.01.2012, 15:38

Multumesc!
@ anomisana: Pai, se apropie Sfantul Ion - asa ca,iata inca o ocazie ca sa pregatim prajituri si torturi!

mamaieelena 1

11.01.2012, 17:21

ce bine arata

MyCookingLife 1

12.01.2012, 12:05

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bere bruna