Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

de Rocsi in Torturi, 1 Aug 2015 | 6947 vizualizari

 

Un tort pregatit cu mare drag si multa iubire pentru a fi daruit unei persoane speciale din viata mea...Racoros, cremos, aromat...Ce iti poti dori mai mult intr-o zi de vara? Acompaniat de cei dragi, stand la umbra sub vie, aer curat, savurand o felie de tort rece...Asta da viata!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 3 linguri zahar
    • 50 gr unt
    • 4 linguri si 1/2 faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    Crema:
    • 450 ml lapte
    • 4 linguri pline cu amidon
    • 50 gr ciocolata alba
    • 150 gr mascarpone
    • 4 linguri zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1/2 cana de visine fara samburi
    • piersici din compot decojite
    Pentru decor:
    • 200 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana groasa de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    • rulouri cu ciocolata
    • felii de piersici
    • visine
    • trufe de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie, visine si piersici:

Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm, turnam jumatate din compozitie. Incingem cuptorul, punem tava si coacem prima foaie 10 minute. La fel procedam cu jumatatea cealalta de compozitie. Lasam foile de blat sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul si cateva linguri din lapte. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul mic, turnam amestecul de amidon, amestecam in crema pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele, amestecam pana se topeste complet. Acoperim crema pana se raceste. Mixam crema rece, punem mascarponele, vanilia si mai mixam maxim 1 minut. Impartim crema in doua boluri, in mod egal. Piersicile le taiem feliute pe lung. Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam cu compot de piersici, punem putina crema dintr-un bol, asezam visinele si restul de crema din bol. Asezam a doua foaie insiropata, punem putina crema din celalalt bol, felii de piersici si restul de crema atat deasupra cat si pe margini. Dam tortul la frigider 3-4 ore. Intr-un bol turnam frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam pana obtinem o spuma. Imbracam tortul cu frisca, decoram cu rulouri cu ciocolata, felii de piersici, trufe de ciocolata si ce mai doriti. Punem putina frisca intr-un pos, ii facem un mic decor apoi il dam la rece. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie, visine si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Rocsi 1

17.08.2015, 11:46

Saru-mana mult Sidy

Rocsi 1

17.08.2015, 11:46

Lubita, multumesc mult

Rocsi 1

17.08.2015, 11:46

Multumesc draga Diana..Te pup cu drag

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulet din piscot