Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata

de MyCookingLife in Torturi, 10 Oct 2011 | 5523 vizualizari

 

Toamna aduce bogatie in camara, pivnita si bucataria oricarei gospodine, astfel incat, este foarte lesne sa te joci cu ingredientele. Ca doar ai de unde alege! Eu am ales mere, nuci, stafide si visine din dulceata si am pregatiti acest tort cu mere. Este usor de preparat, nu ia timp mult si gustul este perfect pentru o zi mohorata de toamna, alaturi de un pahar de ceai cald.

 

INGREDIENTE

  • Mere:
  • 10-12, chiar 14 mere mici
  • 200 g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • visine din dulceata
  • 15 nuci maruntite cu cutitul (nu macinate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata:

Merele coapte:


Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita, peste zahar, unul langa altul, lipite, se umple mijlocul lor cu visine, nuci maruntite si stafide. Se presara cuisoarele si scortisoara peste, apoi se pun cubulete de unt intre ele si se dau in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.


Blatul:


Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, treptat, mestecand usor, cu lingura, de jos in sus. Se amesteca amoniacul cu faina si se incorporeaza treptat.


Cand merele se racesc, se toarna peste ele compozitia de blat si se introduce in cuptor pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe platou cand este caldut.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga nuci maruntitte si in compozitia de blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mirela0911 1

11.10.2011, 19:35

O combinatie irezistibila

MyCookingLife 1

11.10.2011, 23:11

Multumesc... inca o data!!

MyCookingLife 1

11.10.2011, 23:12

RuxyRux, aceeasi melodie mi-a venit si mie in minte cand am postat reteta pe blogul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci