Tort din crema de zahar ars

de mamaieelena in Torturi, 16 Feb 2011 | 10918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri amidon
  • 15 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 10 buc.piscoturi
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din crema de zahar ars:

Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul


Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun cele 7 linguri de zahar intr-o cratita si le vom carameliza .


Cand e topit tot zaharul se plimba zaharul pe peretii cratitei ca sa fie peste tot zahar ars .La sfarsit se pune compozitia din bol cu laptele peste zaharul ars si apoi se pune la cuptorul preincalzit la 160 grade intr-o tava adanca cu apa rece sau calda


Se pune cratita si se lasa aproximativ o ora si jumatate. Este gata atunci cand se rasuceste printr-o miscare circulara si mijlocul tortului este compact.Eu am scos-o din cuptor si am pus-o la racit in apa rece avand grija sa schimb apa ori de cate ori se incalzea putin .


Am dat-o la rece in frigider pentru a doua zi, iar piscoturile le-am asezat pe suprafata tortului


L-am rasturnat peste ele sa absoarba tot siropul dupa care l-am ornat cu frisca si fructe.


Pofta buna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamidesara 1

26.02.2011, 14:42

o nebunieeeee

jolygina 1

12.03.2011, 12:05

IAR IMI E POFTA

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:22

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată