Tort din crema de zahar ars

de mamaieelena in Torturi, 16 Feb 2011 | 15473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri amidon
  • 15 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 10 buc.piscoturi
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din crema de zahar ars:

Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul

Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun cele 7 linguri de zahar intr-o cratita si le vom carameliza .

Cand e topit tot zaharul se plimba zaharul pe peretii cratitei ca sa fie peste tot zahar ars .La sfarsit se pune compozitia din bol cu laptele peste zaharul ars si apoi se pune la cuptorul preincalzit la 160 grade intr-o tava adanca cu apa rece sau calda

Se pune cratita si se lasa aproximativ o ora si jumatate.  Este gata atunci cand se rasuceste printr-o miscare circulara si  mijlocul tortului este compact.Eu am scos-o din cuptor si am pus-o la racit in apa rece avand grija sa schimb apa ori de cate ori se incalzea putin .

Am dat-o la rece in frigider pentru a doua zi, iar piscoturile le-am asezat pe suprafata tortului

L-am rasturnat peste ele sa absoarba tot siropul dupa care l-am ornat cu frisca si fructe.

Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness