Tort din crema de zahar ars

de mamaieelena in Torturi, 16 Feb 2011 | 10980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri amidon
  • 15 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 10 buc.piscoturi
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din crema de zahar ars:

Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul


Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun cele 7 linguri de zahar intr-o cratita si le vom carameliza .


Cand e topit tot zaharul se plimba zaharul pe peretii cratitei ca sa fie peste tot zahar ars .La sfarsit se pune compozitia din bol cu laptele peste zaharul ars si apoi se pune la cuptorul preincalzit la 160 grade intr-o tava adanca cu apa rece sau calda


Se pune cratita si se lasa aproximativ o ora si jumatate. Este gata atunci cand se rasuceste printr-o miscare circulara si mijlocul tortului este compact.Eu am scos-o din cuptor si am pus-o la racit in apa rece avand grija sa schimb apa ori de cate ori se incalzea putin .


Am dat-o la rece in frigider pentru a doua zi, iar piscoturile le-am asezat pe suprafata tortului


L-am rasturnat peste ele sa absoarba tot siropul dupa care l-am ornat cu frisca si fructe.


Pofta buna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamidesara 1

26.02.2011, 14:42

o nebunieeeee

jolygina 1

12.03.2011, 12:05

IAR IMI E POFTA

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:22

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Octavia