Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 5 Sep 2019 | 2994 vizualizari

 

Tortul spirala mi-a dat mari batai la prima incercare. Acum circa 2 ani am vrut sa fac unul si nu mi-a iesit deloc, nu reuseam sa pun feliile frumos, crema parca imi curgea printre maini, asa ca m-am dat batuta si l-am transformat intr-un desert la pahar. Acum fost a doua incercare, ca nu mi se parea totusi asa arta sa nu pot reusi si eu. De aceasta data a fost cu succes, chiar daca modelul nu a iesit chiar perfect. Mi-a placut mult cand l-am taiat si am observat ce frumos se vede sectiunea. Ma gandesc ca ar fi grozav sa fie facut cu o crema in doua culori, dar asta mai in viitor. M-am oprit asupra unei creme de fructe de padure, ca tot este sezonul lor. Super, super bun a fost, in plus, eu am ales sa folosesc indulcitor natural in loc de zahar. Cand aveti ocazia, va indrum sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri indulcitor pudra
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri lapte batut
    • 9 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de fructe de padure:
    • 250 gr mascarpone
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 5 linguri indulcitor pudra
    • 400 gr fructe de padure
    • 6 foi gelatina
    • 2 lingurite vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingura indulcitor pudra
    • 100 gr ciocolata cu lapte si indulcitor
    • 3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort spirala cu crema de fructe de padure:

Blatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati uleiul, laptele batut, amestecati bine. Faina o amestecati intr-un bol cu praful de copt, o adaugati peste compozitia de mai sus, treptat, si mixati. La final adaugati vanilia. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz. Turnati compozitia de blat, o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Taiati din blat 4 fasii, pe latime. 

Crema de fructe de padure: Fructele le mixati in blender. Transferati totul intr-o cratita, adaugati indulcitorul si puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic. Lasati sa dea cateva clocote, apoi dati cratita deoparte. Foile de gelatina le hidratati in apa rece, pentru 5 minute. Dupa acest timp, le scurgeti de apa, le puneti in amestecul de fructe de padure cald, amestecati pana gelatina se dizolva complet. Acoperiti cu o folie si dati la frigider. Mascarponele il mixati, adaugati amestecul de fructe de padure, coaja rasa de lamaie si mixati la viteza mica. Smantana pentru frisca, rece, o mixati separat, pana prinde volum. O adaugati in crema cu fructe, amestecati usor cu o paleta. Daca vi se pare usor moale crema, o dati la rece cam o ora, eu asa am procedat, ca sa pot monta tortul. Scoateti crema de la rece, o impartiti in mod egal pe cele 4 fasii de blat, o intindeti cu o spatula. Rulati prima fasie usor, o asezati pe mijlocul unui platou. Luati a doua foaie si o rulati dupa prima. La fel procedati cu toate. La final puneti un inel detasabil in jurul tortului, il dati la rece peste noapte. Smantana pentru frisca o mixati pana prinde volum, adaugati indulcitorul si mai mixati pana devine spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati marginea tortului cu frisca, dar mai opriti putin. Ciocolata impreuna cu laptele le puneti intr-un vas de inox, le transferati pe baie de aburi, pana ciocolata este complet topita. Cand este topita, o dati deoparte, o lasati sa se racoreasca putin, apoi o turnati pe mijlocul tortului, iar cu ajutorul unui cutit, o intindeti usor si pe margini, pentru a curge in jos. Deasupra faceti niste moate din frisca oprita, decorati cu frunze de menta si ce mai doriti. Il dati la rece cam o ora, apoi il portionati si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spirala cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata