Desert cheesecake cu mure si ciocolata

de oanapl in Torturi, 8 Apr 2017 | 1057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • crema de mure:
  • 500 g mure
  • 100 g zahar
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 80 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • ornat:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida
  • mure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure si ciocolata:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp, pregatesti crema de mure.


Pui murele la fiert, cu 3 linguri de zahar si le lasi sa clocoteasca timp de 10 minute, apoi le pui intr-o strecuratoare, le lasi sa se raceasca si le pasezi cu o furculita pentru a scapa de seminte.

Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi siropul de mure si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.


Mixezi frisca lichida si apoi o adaugi peste crema de mure si amesteci.


Pui gelatina la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute, apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca. Adaugi cateva linguri de crema de mure peste gelatina si amesteci pana se omogenizeaza.


Torni crema de mure peste blatul de biscuiti si dai la rece.


Incalzesti 70 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca si o torni peste crema de mure.


Dupa 2-3 ore (sau mai bine lasi peste noapte), cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.

Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi dupa imaginatie.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

08.04.2017, 22:41

Va multumesc de aprecieri! Va astept!

kytz 1

09.04.2017, 15:04

-Licurici- 1

11.04.2017, 19:55

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac