Desert cheesecake cu mure si ciocolata

de oanapl in Torturi, 8 Apr 2017 | 2541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • crema de mure:
  • 500 g mure
  • 100 g zahar
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 80 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • ornat:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida
  • mure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure si ciocolata:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp, pregatesti crema de mure.


Pui murele la fiert, cu 3 linguri de zahar si le lasi sa clocoteasca timp de 10 minute, apoi le pui intr-o strecuratoare, le lasi sa se raceasca si le pasezi cu o furculita pentru a scapa de seminte.

Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi siropul de mure si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.


Mixezi frisca lichida si apoi o adaugi peste crema de mure si amesteci.


Pui gelatina la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute, apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca. Adaugi cateva linguri de crema de mure peste gelatina si amesteci pana se omogenizeaza.


Torni crema de mure peste blatul de biscuiti si dai la rece.


Incalzesti 70 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca si o torni peste crema de mure.


Dupa 2-3 ore (sau mai bine lasi peste noapte), cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.

Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi dupa imaginatie.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

08.04.2017, 22:41

Va multumesc de aprecieri! Va astept!

kytz 1

09.04.2017, 15:04

-Licurici- 1

11.04.2017, 19:55

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni si Green Sugar