Tort 8 martie

de cec in Torturi, 16 Mar 2013 | 1373 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat negresareteta luata de pe culinar.ro

Ingrediente:

  • 12 oua
  • 480g zahar
  • 480ml ulei
  • 240ml apa
  • 600g faina
  • 24g praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • esenta cafea

crema branza cu mure

  • 2 cutii branzica cu mure (de la lidl)
  • 300ml frisca
  • fulgii de ciocolata de la branzica

crema ganache

  • 300g ciocolata
  • 300ml frisca

crema cu afine

  • 300-350ml smantana
  • 3 -4 linguri dulceata de afine
  • 300ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 martie:

Pt blat
(din aceste ingrediente am facut 4 blaturi a cate 3 oua fiecare)
Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa si esenta. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.
Pt crema branzica
Am mixat frisca si am adaugat branzica in ea mixand pt incorporare, apoi am adaugat fulgii de ciocolata si am amestecat bine
pt crema ganache
Am mixat frisca si am adaugat ciocolata topita cu o lingura esenta de menta in ea mixand pt incorporare
pt crema afine
Am mixat frisca si am adaugat smantana amestecata cu dulceata de afine in ea mixand pt incorporare
asamblare
Punem primul blat, insiropam, crema branzica, blat, insiropam, crema ganache, blat, insiropam,crema afine, blat, insiropam
 Se da la rece pt a se intari cremele, se scoate si se imbraca in unt frecat cu zahar pudra, apoi inin pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort 8 martie-0
Tort 8 martie-1
Tort 8 martie-2
Tort 8 martie-3

COMENTARII (4)

Rocsi

Rocsi 1

16.03.2013, 21:48

Arata senzational... .Gaby probabil e o branza care are sub capacul de la cutie fulgi de ciocolata, zic si eu..Stii ca sunt iaurturi ce au sub capac cereale...

Sim0na

Sim0na 1

16.03.2013, 22:56

Foarte frumos tortul

MotanLaOale

MotanLaOale 1

17.03.2013, 00:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05