Tort Rudolf

de stratulatgeorgiana in Torturi, 3 Ian 2014 | 593 vizualizari

 

cine vrea o felie???

 

INGREDIENTE

Blaturi

  • 14oua
  • 14lg faina
  • 14 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Umplutura:

  • 2creme de vanilie pt prajituri
  • coaja de portocala confiata
  • miez de nuca macinata
  • martipan pt decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rudolf:

Se fac 2 blaturi:primul din 8oua,8lg zahar batute spuma si 8lg de faina se coace blatul intr-o forma rotunda mai mare.Apoi se bat celelalte 6oua cu 6lg zahar spuma si se adauga 6lg faina si se coace intr-o forma rotunda mai mica.In ambele cazuri formele se tapeteaza cu hartie de copt.

Dupa ce s-au copt si racit blaturile se taie in 2parti egale,fiecare.Se insiropeaza dar nu foarte mult se adauga crema de vanilie,coaja de portocale confiata si miezul de nuca si se adauga partea de deasupra a blatului.Se aseaza blaturile insfel incat sa formeze capul lui Rudolf.Dupa ce a fost decupat se acopera cu martipan de culoare maro si se fac si detaliile :nas,urechi,gura.

                Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rudolf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Rudolf-0
Tort Rudolf-1

COMENTARII (8)

roxana_simona

roxana_simona 1

03.01.2014, 15:17

foarte fain

laura_n

laura_n 1

03.01.2014, 18:27

ce misto l-ai facut ))

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

03.01.2014, 18:37

Bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!