Tort Eszterhazy

de miremirc in Torturi, 7 Ian 2012 | 39459 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 8 albusuri
  • 200 g nuci macinate (pudra de migdale)
  • 150 g zahar

Crema :

  • 8 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 250 g unt moale

Glazura alba :

  • 1 albus
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Plasa de ciocolata :
  • 50 g ciocolata neagra topita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Eszterhazy:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate).


Din aceasta bezea trebuie sa coacem 7 foi ; fiecare foaie se coace in 5-7 minute .


Dupa ce scoatem din cuptor bezeaua coapta, o asezam pe masa unde am pus o lingura cu apa rece; lasam cateva secunde, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si ascutita desfacem bezeaua de pe hartia de copt destul de usor. repetam procedeul de inca 6 ori.


Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul vanilat si zaharul pudra cateva minute;adaugam si faina . Laptele il punem pe foc sa dea un clocot, apoi il turnam peste galbenusuri si punem cratita cu fund dublu pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda.


Dupa ce crema s-a ingrosat, asezam folie alimentara peste ea si o lasam sa se raceasca.


Untul moale (la temperatura camerei) il mixam spuma , iar in el adaugam treptat din crema de galbenusuri, pana la omogenizare completa.


Asamblam tortul : pe fiecare foaie coapta ( adica 7 la numar) intindem crema, inclusiv pe ultima foaie si marginile tortului.


Glazura alba : mixam albusul spuma tare, adaugam zaharul pudra treptat, mixand mereu, iar la final zeama de lamaie.


Glazura alba o intindem deasupra peste ultimul strat de crema.

Pentru plasa de ciocolata : intr-o punga punem ciocolata rupta bucatele si o scufundam in apa clocotita pana se topeste; taiem un varf al pungii si facem 5 cercuri peste glazura alba.


Cu ajutorul unei scobitori trasam linii din interiorul tortului spre exterior si apoi de la exterior spre interior, apoi iar din interior spre exterior si tot asa pana am trasat toate liniile.

Marginile tortului le imbracam in nuci prajite si macinate mai mare.


Este un tort la care am muncit cateva ore bune; cine are rabdare, ii doresc spor ... :p , dar merita !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eszterhazy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Alexandra Burz 1

29.01.2014, 20:40

mogadela 1

29.01.2014, 23:18

buna, cum ati imbracat marginile tortului in nuca ?

Rahela Velicu 1

27.12.2016, 12:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu piscoturi