Reteta de preparare a papanasilor

de MyCookingLife in Prajituri, 5 Noi 2011 | 4067 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Toata lumea iubeste papanasii. Nu cred ca am auzit vreodata pe cineva sa spuna "Nu!" papanasilor. Dar oare, care este etimologia acestui cuvant? Intotdeauna m-am intrebat de la ce vine aceasta denumire de papanasi!

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor

Aluat papanasi:

  • 500 g urda
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie tinuta in zahar vanilat

Topping:

  • smantana
  • dulceata aromata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor


Se amesteca urda cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva aproape de tot zaharul. Se adauga coaja de lamaie. Ouale se pun unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou.


Se amesteca sarea cu faina si se adauga treptat in compozitia de papanasi .


Se framanta apoi bine, avand in permanenta faina pe maini. Se acopera si se lasa la rece cel putin 1 ora.


Se imparte aluatul de papanasi in doua parti ( 5/6 si 1/6). Bucata mai mare de aluat de modeleaza in forma de gogosi cu gaura in mijloc. Partea mai mica de aluat (1/6) se modeleaza in tot atatea bilute, cate gogosi au iesit.


Se prajesc in tigaie, la foc mic, in ulei incins si mult. Se aseaza pe un servetel, ca sa se scurga de ulei. In mijloc se pune dulceata, deasupra se pune smantana, iar peste se aseaza biluta.


Se servesc calde.


Aluatul de papanasi poate fi pastrat la frigider mai multe zile.

 

TIPS-URI

1

Dulceata potrivita pentru papanasi  este cea aromata / acrisoara ( fructe de padure, afine, zmeura, capsuni, mure, cirese, visine)

2

Se poate folosi si branza dulce in loc de urda.

3

Atentie la prajit! Uleiul trebuie sa fie foarte incins si focul foarte mic, altfel vor ramane cruzi la mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

DIANA B 1

07.11.2011, 13:11

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , oricand

MyCookingLife 1

19.11.2011, 21:52

Multumesc tuturor pentru aprecieri! Chiar daca timpul nu-mi permite sa intru des si sa multumesc la timp, vreau sa stiti ca apreciez foarte mult cuvintele frumoase!

MyCookingLife 1

19.11.2011, 21:54

Danakarin, cu 5/6 din aluat am modelat gogosile si cu partea cea mica "motul" lor. Da, sunt prajite in baie de ulei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure