Brioşe cu stafide şi ciocolată albă

de ionix in Prajituri, 13 Dec 2010 | 2365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g stafide
  • 2-3 linguri cu rom
  • 100 g ciocolată albă
  • 6 ouă
  • circa 600 ml lapte
  • circa 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • făină se pune cam cât să iasă un alut mai gros decât cel de chec (circa 15 linguri cu vârf)
  • o esenţă de vanilie
  • praf de copt
  • 5 linguri cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu stafide şi ciocolată albă:

Stafidele de pun la înmuiat cu rom.


Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul.


Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând.


Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.


Se pun albuşurile, amestecând de jos în sus, şi se încorporează bine.


Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, cernându-le, şi se amestecă de jos în sus.


Se pune cacaoa şi esenţa de rom, se amestacă mereu de jos în sus pentru a nu-şi pierde din volum.


Aluatul trebuie să fie ca cel pentru chec, cu o consistenţă puţin mai groasă.


Forma de brioşe se unge cu unt şi se tapetează cu făină.


Se pune câte o lingură din aluat, în fiecare din formă, apoi stafide.


Punem iar aluat şi apoi ciocolata albă dată pe răzătoare.


Se dă la cuptorul preîncins, în partea de sus a cuptorului, şi se lasă la foc mediu până se coc. Se face testul cu scobitoarea înainte de a le scoate din cuptor.


Se scot din tavă cât sunt fierbinţi şi se servesc după ce s-au răcit puţin.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

dacă nu aveţi rom, puneţi stafidele în esenţă de rom cu puţină apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu stafide şi ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

kamy 1

13.12.2010, 23:41

yammmy 5f de atea ai si ne dai ca vad ca nu ai mentionat nimic 5f

ionix 1

15.12.2010, 10:49

Kamy, mersic... dar nuuuuuuuuuu mai am sunt de acum vreo o lună

MIUTA 1

15.12.2010, 14:43

La favorite cu ele,super 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure