Croissant au Chocolat

de MyCookingLife in Prajituri, 30 Dec 2011 | 2920 vizualizari

 

Aceste cornuri sunt facute din aluat de cozonac. Sunt foarte gustoase si fragede.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • drojdie proaspata cat 1 ou de porumbel
  • 1 galbenus ou pentru uns
  • 10 linguri ulei
  • 2 lingurite esenta vanilie Finesse Dr. Oetker
  • 1 ciocolata cu lapte Milka topita la bain-marie
  • coaja de la o  lamaie confiata (a se vedea reteta Orange Ribbon Cheesecake. Numai ca aici se foloseste doar coaja, care se toaca cubulete marunte)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissant au Chocolat:

Se face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri ulei, pana cand se incorporeaza totul bine. Ouale se bat in prealabil cu putina sare. Se pun stafidele si lamaia confiata, scursa de jeleul format in timpul fierberii. Se framanta bine (in jur de 25 – 30 minute), adaugandu-se cate o mana de faina sub aluat. Se framanta in modul clasic, aducand coca mereu in centru, dar si cu “pumnii”, apasand mereu si rupand din aluat din cand in cand. Se lasa la dospit, in vasul in care s-a framantat, intr-un loc cald, ferit de curent, la o temperatura constanta si acoprit cu o patura groasa.


Se imparte coca in 2 parti egale, fara a o mai framanta. Se intinde aluatul pe o suprafata unsa cu ulei. Se imparte fiecare foaie intinsa in 8 triunghiuri. Se ung cu ciocolata la baza. Se ruleaza si se aseaza in forma unsa bine cu ulei de flaorea soarelui. Se mai lasa la dospit cam 40′, tot intr-un loc cald si tot acoperita. Se unge cu galbenusul bine batut suprafata cozonacului. Se baga la cuptor pentru 20 minute.

 

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata se poate folosi gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant au Chocolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

brunetica 1

03.01.2012, 09:33

Lau 1

03.01.2012, 14:51

faine

MyCookingLife 1

03.01.2012, 15:35

Multumesc! Sunt grozave mai ales calde!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata