Calamar pane in cosulete de paine

de MyCookingLife in Fructe de mare, 24 Mar 2012 | 4470 vizualizari

 

Continui seria retetelor cu fructe de mare, printr-o reteta absolut delicioasa, de altfel, reteta mea preferata de inele de calamar!

 

INGREDIENTE

  • (nu stiu cantitatile)
  • 1 kg inele de calamar
  • lapte foarte rece
  • faina amestecata cu malai si praf de usturoi
  • pesmet amestecat cu chilli pudra
  • ou batut cu sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar pane in cosulete de paine:

Se lasa inelele de calamar 15 minute in lapte, la frigider. Se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei in mod normal. Eu am pus foarte putin ulei.  Noua ne plac cu lamaie sau cu tzatziki.

Chiflele se taie pe jumatate. Se apasa cu degetele ca sa se taseze bine miezul. Se ung cu unt pe ambele parti. Se pun in formele de briose. Daca se folosesc felii de paine se modeleaza pe forma tavii de briose. Se baga la cuptor pana se rumenesc si devin crocante.

Pe cat de simpla aceasta reteta, pe atat de gustoasa!

 

TIPS-URI

1

In loc de lapte se poate folosi iaurt - ies la fel de bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar pane in cosulete de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Calamar pane in cosulete de paine-0
Calamar pane in cosulete de paine-1

COMENTARII (12)

MyCookingLife

MyCookingLife 1

24.03.2012, 21:59

@ionela2682: Eu zic sa incepi cu reteta aceasta, daca vrei sa iti placa inelele de calamar! Sigur nu te va dezamagi gustul!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:54

frumoasa prezentarea

Bia27

Bia27 1

18.03.2013, 00:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro