Încă o rețetă pe bază de fructe de mare.
Dacă sunt și surimi în fructele de mare, se vor scoate, fiindca se gătesc foarte repede și se pun doar la final.
Se face o marinadă din zeama de portocale, vin, sare, piper, usturoi pisat și frunze de corinadru tocate mărunt. Se pune fructele de mare în marinadă, se maestecă și se lasă la rece ptr cca. 30 de minute. Apoi se pun la gătit în unt topit, cu zeamă cu tot, într-un vas wok, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit, spre finaul fierberii se adaugă și batoanele de surimi, lăsându-se înca cca. 5 minute la fiert.
Se servesc fierbinți cu orez aromat cu curry!
Poftă bună!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro