Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi

de MyCookingLife in Prajituri, 27 Iul 2011 | 5322 vizualizari

 

Odata cu venirea verii, cu greu ne mai apropiem de cuptor, asa ca, deserturile cu fructe, fara coacere sunt perfecte pentru zilele calduroase. Acest desert italian este cat se poate de delicios si arata foarte bine, se prepara simplu si rapid, iar crema este acrisor-dulceaga, motiv pentru care merge de minune cu capsunele.

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi savoiardi
  • 400 g iaurt slab
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 180 g capsuni (eu am pus 250 g)
  • 1 lingura zahar
  • 4 capsuni pentru decor
  • 4 frunzulite mici de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi:

Se spala capsunele si se curata de coditele. Se pun in blender, impreuna cu 1 lingura de de zahar si se mixeaza pana devin crema.

Se freaca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Se bate smantana si se incorporeaza frisca obtinuta in iaurt.

Se taie piscoturile in 3-4. Se inmoaie piscoturile in crema de capsuni. Se monteaza cupele, alternand straturi de piscoturi si crema de iaurt. Se dau la rece, pana in momentul servirii (cel putin 45 minute, ca sa se inmoaie piscoturile).

Se decoreaza cu sferturi de capsuni si frunzulite de menta, inainte de a fi servite.

TIPS-URI

1

Capsunile se pot inlocui cu succes si cu caise, piersici sau alte fructe aromate si zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MyCookingLife 1

29.07.2011, 23:22

Sunt bucuroasa sa ma alatur voua!

alinutzika 1

09.08.2011, 16:22

tare bun

adry88 1

11.08.2011, 21:29

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Noapte venetiana''