Prajitura Carpati

de MyCookingLife in Prajituri, 5 Feb 2012 | 32794 vizualizari

 

Una dintre prajiturile copilariei mele, de care, nici dupa 28 de ani, nu m-am plictisit!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1  1/2 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde
  • esenta vanilie

Crema caramel:

  • 1 kg zahar
  • 1 cescuta apa
  • 14 linguri faina
  • 2 l lapte
  • 1 1/2 pachet unt

Glazura:

  • 2 tablete ciocolata amaruie
  • 2-3 linguri smantana de frisca

(sau pentru reteta traditionala:

  • 2 pachete unt
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom)

Decor:

  • nuca de cocos rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Carpati:

Foile:

Se freaca zaharul cu ouale, apoi se adauga uleiul, ca la maioneza. Se amesteca cu laptele caldut, amoniacul stins si faina cat cuprinde. Se imparte coca in doua parti egale, iar acestea la randul lor se impart in cate 5 (astfel incat, vom avea 10 parti). Se intind si se coc pe fundul tavii.


Crema:

Zaharul se amesteca cu apa si se pun pe foc, mestecand mereu, pana ce se caramelizeaza zaharul. Apoi, se adauga faina treptat. Laptele clocotit se incorporeaza treptat in compozitia de zahar, mestecand mereu, pana se ingroasa (pe foc) – cam 6 minute. Luata de pe foc si cat este inca fierbinte crema, se adauga untul, mestecand pana ce se omogenizeaza.


Glazura:

Se topeste ciocolata la bain-marie si dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu smantana.


Se asambleaza prajitura, alternand straturile de crema cu foile. Se lasa sa se inmoaie foile (de la crema) cateva ore.


Se taie marginile. Se imparte in 9 cuburi. Fiecare cub se taie pe diagonala laterala, apoi cele 2 bucati taiate se lipesc una de alta obtinand o piramida. Se procedeaza la fel cu toate cele noua cuburi. Se imbraca in glazura si se pudreaza cu putina “zapada” – nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Untul se poate inlocui cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Carpati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

babi5 1

05.09.2013, 07:36

madalinanicoleta 1

18.11.2013, 08:15

Sylvia 1

18.11.2013, 10:17

wow bestial adoram in copilarie prajitura asta o cumparam mereu era preferata mea am si salvat-o la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!