Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 2 Oct 2010 | 14346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem de prune
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 50 g nuci rupte bucati mari
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • ~50 ml lapte
  • Pentru decor:
  • 50 g zahar
  • 50 g nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate:

Blat:


Se mixeaza bine ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si mixam pana compozitia devine ca o crema. Punem si gemul si omogenizam. Turnam laptele si amestecam usor. In continuare, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la sfarsit nuca rupta bucati mari cu mana.


Compozitia se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 30-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.


Glazura:


Ciocolata o topim la foc mic ( sau la microunde) impreuna cu laptele. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte. Trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se da deoparte si se lasa la racit.


Pentru decor topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid (atentie sa nu se arda) se adauga nucile rupte bucati mari si se omogenizeaza. Nucile caramelizate le punem pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca. Rupem bucati cu mana si le punem in blender si le mixam cat de fine ne plac.


Peste blatul racit turnam glazura racita, dar nu intarita. Nivelam, presaram cu nuci caramelizate si dam la frigider 1 ora, dupa care se portioneaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

violeta_mov 1

12.10.2010, 11:56

aseara l-am asteptat pe sotz de la serviciu cu o negresa cu par saten (facut din crema de ness), intinsa senzual pe masa din bucatarie... a fost cucerit instantaneu! e super buna praji asta!

Miha 1

12.10.2010, 11:58

Eeee...deja suna interesant ce zici tu acolo Violeta! Dezvolta...dezvolta subiectul...

violeta_mov 1

12.10.2010, 18:42

Stiu ca-i interesant! Negresa asta nu a fost chiar prima cu care l-am asteptat, i-am mai facut cadou si altele, un pic mai in varsta, cu cocos prin par! Astept, in schimb, sa vina si el cu un mulatru acasa, da' cred c-o sa astept mult si bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Margareta Chokotoff