Creme Brulee (Crema de zahar ars)

de MyCookingLife in Prajituri, 2 Feb 2012 | 4524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 9 oua
  • 150 g + 100 g zahar (cu cat este mai mult zahar, cu atat mai mult sirop va avea)
  • 2 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • peltea de gutui (sau dulceata)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Brulee (Crema de zahar ars):

Se caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana se crapa zaharul (daca nu am mult timp la dispozitie, eu pun cratita in chiuveta cu apa rece, ca sa grabesc procesul de racire).

Intre timp, se bat ouale cu 100 g zahar, zaharul vanilat si esenta rom. Se adauga laptele. Se mixeaza 1-2 minute si se toarna compozitia in formele cu zaharul caramelizat. Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Noi o servim cu peltea de gutui, pentru ca asa ne place cel mai mult. Dar merge si simpla. Ca decor, am topit zahar si am "mazgalit" niste forme "abstracte" pe folie de aluminiu. Le-am lasat sa se raceasca, le-am dezlipit de pe folie si le-am infipt in desert.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Brulee (Crema de zahar ars)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Creme Brulee (Crema de zahar ars)-0
Creme Brulee (Crema de zahar ars)-1
Creme Brulee (Crema de zahar ars)-2

COMENTARII (31)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

14.03.2012, 00:20

ce prezentare superba,si ce desert delicios!

iri_iri

iri_iri 1

17.03.2013, 16:02

Doralinda

Doralinda 1

20.03.2013, 01:42

Arata foarte bine, dar cred ca e o crema caramel, ptr ca creme brûlée arata total diferit! Este o crema mai moale si zaharul de deasupra se arde cu un aparat special sau se pune in cuptor sub gratar ptr a arde zaharul brun! Asa cum ai zis si in reteta, se "caramelizeaza 150 gr zahar in forme"..... Asta e reteta ptr crema caramel, la brûlée nu se caramelizeaza nimic. Important e ca ti-a iesit superba crema!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!