Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI343
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de rosii cu galuste din faina

In Ciorbe la 3 Aug 2013

Cum preparam ciorba: Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt. Punem inttr-o oala 2 litri apa cu putina  sare , piper  si adaugam legumele tocate. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba. Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba,...

Ciorba de dovlecei, cu leustean

In Ciorbe la 20 Iul 2013

Spalam legumele si le curatam de coaja. Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul. Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa fierbinte. Cartofii si dovleceii ii taiem cubulete. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam...

Ciorba cu pulpa de porc si afumatura

In Ciorbe la 21 Iun 2013

Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie. Taiem costita pe marginea oaselor. Tocam ceapa marunt, morcovii si telina cubulete. Cartofii ii taiem bucati potrivite si ii pastram intr-un vas cu apa rece...

Supa crema de rosii

In Supe la 2 Iun 2013

Cum preparam supa crema de rosii: Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul. Amestecam si lasam sa devina translucida, fara sa se arda, apoi adaugam usturoiul pisat si amestecam pentru cateva secunde. Adaugam rosiile pasate,...

Ciorba cu perisoare

In Ciorbe la 15 Mai 2013

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda. Acoperim si lasam sa fiarba.  Intre timp preparam perisoarele. Amestecam carnea de porc cu cea ce vita, potrivim de sare, piper, adaugam oul,...

Ciorba cu taitei de casa

In Ciorbe la 24 Apr 2013

Cum preparam taiteii de casa: Punem intr-un castron faina. In mijloc adaugam oul batut, sare si putina apa. Amestecam (aproximativ 10 minute) pana obtinem un aluat omogen.  Intindem o foaie subtire (2-3 mm) si o lasam sa se usuce, intorcand foaia cand pe o parte cand pe cealalta. Cand...

Ciorba de stevie (de post)

In Ciorbe la 16 Apr 2013

Punem 1 l de apa sa fiarba. Intre timp, curatam frunzele de strevie (lasam doar frunza, fara nervuri). Le spalam si le punem peste apa care fierbe. Lasam 1-2 minute, pana isi schimba usor culoarea si le scoatem intr-o sita. Tocam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le punem intr-o oala...

Supa cu galuste de gris

In Supe la 12 Apr 2013

Cum facem galustele: Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen. Punem castronul la frigider si ne apucam sa pregatim supa. Cum facem supa: Tocam ceapa, telina si pastarnacul marunt si...

Supa de usturoi cu crutoane aromate

In Supe la 10 Apr 2013

Curatam usturoiul si il presam. Intr-o oala punem apa, adaugam cubuletele de legume si punem pe foc, pana da intr-un clocot. In alt vas, punem usturoiul la calit, dar nu il rumenim, ci doar 1 minut amestecand continuu cat sa capete uleiul putina aroma. Punem uleiul cu usturoi peste supa...

Supa de chimen

In Supe la 10 Mar 2013

Taiem ceapa cuburi,  morcovul rondele si le punem la calit in ulei. Adaugam apa, adaugam chimenul pus intr-un tifon (eu l-am pus in bila-sita pentru infuzie ceai) ca sa nu se imprastie prin oala si lasam la fiert aproximativ 30 minute. Separat punem untul, faina, sarea, piperul,...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 5 Mar 2013

Tocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul. Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana de apa, punem capacul si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute. Tocam ardeiul gras rosu si...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 2 Mar 2013

Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei incins (2-3 linguri). Spalam ciupercile (sau nu), taiem morcovii si radacina de patrunjel dupa preferinta si  adaugam peste ceapa. Tuarnam putin din supa calda si lasam sa se inabuse totul aproximativ 15 minute. Adaugam restul de supa...

Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)

In Ciorbe la 27 Feb 2013

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.   Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand...

Afisate 1 - 13 din 13 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Intentionati sa incepeti mai multe treburi deodata. Nu uitati ca graba strica treaba!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]