Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)

de Patricia Iordache in Ciorbe, 27 Feb 2013 | 2130 vizualizari

 

Cand am gasit aceasta reteta, m-a atras titlul ei "Ciorba norvegiana".
Citind, am realizat ca este de fapt o ciorba cu afumatura. Pe langa ingredientele trecute in reteta m-am gandit sa mai adaug si eu cate ceva si iata varianta finala.
Gustul? O sa ma pomeniti :))

 

INGREDIENTE

  • - 130 gr. slaninuta afumata;
  • - 1 ceapa;
  • - 2 morcovi potriviti;
  • - 1 telina mica;
  • - 4 cartofi potriviti;
  • - 1/2 ardei gras rosu;
  • - 130 gr. smantana;
  • - 1 ou (doar galbenusul);
  • - o mana de patrunjel tocat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 catel mare de usturoi;
  • - 3-4 linguri ulei;
  • - sare;
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana):

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.


Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand continuu. Adaugam cei 2.5 l de apa fierbinte.


Taiem cartofii dupa pofta inimii (eu am taiat cuburi) si ii punem peste legume. Lasam sa fiarba cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru, catelul de usturoi pisat, punem slaninuta prajita, smantana amestecata cu galbenusul de ou, lasam 1-2 minute si oprim focul. Aruncam in oala niste patrunjel verde tocat si...asteptam sa se raceasca ca sa putem manca :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

25.07.2013, 19:08

buna o sa o fac si eu

Constelatialeu 1

21.08.2013, 19:10

Iote ce mananca norvegienii si eu nu stiam....

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui